Ειδήσεις

Γνωμάτευση υπέρ της εκστρατείας για το κάπνισμα


Νέα μηνύματα ενίσχυσης της πρωτοβουλίας του Δήμου Τρικκαίων για το κάπνισμα. Από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), δεν απεστάλησαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων, απλώς ευχές για επιτυχία της εκστρατείας ενημέρωσης και εφαρμογής του νόμου. Υιοθετήθηκε η στάση της αποδοχής της προσπάθειας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο αυτό της προστασίας της υγείας των πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ωτορινολαρυγγολόγος, υπενθυμίζει αρχικώς τη δεδομένη θέση του Συλλόγου για εφαρμογή του νόμου και την επανειλημμένη τοποθέτηση για το θέμα «στην αρμόδια επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων στη Βουλή, και σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια».
Μετά την επίδοση συγχαρητηρίων στον κ. Παπαστεργίου και σε όλον τον Δήμο για αυτήν την πρωτοβουλία, επισημαίνει:
«Η συνεργασία μας είναι δεδομένη και δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε, ώστε να σταματήσει επιτέλους η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οι επιπτώσεις της οποίας, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην υγεία όλων μας».
Αυτή η επιστολή έφτασε στο γραφείο του Δήμαρχου Τρικκαίων στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Δύο ημέρες μετά, ο καθηγητής κ. Παύλος Κ. Τούτουζας, καρδιολόγος, εκ μέρους του ΔΣ του ΕΛΙΚΑΡ, όπου πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στέλνει ομοίως επιστολή στον κ. Παπαστεργίου. Σε αυτή, εκτός από την υπενθύμιση των στόχων του Ιδρύματος, για πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου, τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος και την έκφραση συγχαρητηρίων, επισημαίνεται η συμφωνία με τη συγκεκριμένη δράση του Δήμου Τρικκαίων:
«Συμφωνούμε μαζί σας στη διατύπωση ότι ο υπάρχων αντικαπνιστικός νόμος ελάχιστα ή ουδόλως απέδωσε στη χώρα μας και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βλέπουμε μια διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους σας, όπως διατυπώνεται στη συνέντευξή σας (στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 13/11/2017) με τη συνδρομή και συμμετοχή των επαγγελματιών της πόλης σας».

Οι επιστολές αυτές προστίθενται σε εκείνες των
Κων/νου Π. Τσιούφη, Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ)

Ε. Παπαστεριάδη – Καρδιολόγου, Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών τ. Συντονιστή Δ/ντη ΕΣΥ, τ. Πρόεδρου της ΕΚΕ
Δημ. Αναγνώστου, Διευθυντή Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Πρόεδρου Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παραρτήματος Χαλκίδος, Πρώην Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και άλλα είδη
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΗΦΗ Τρικάλων για τους ηλικιωμένους