Για 4η συνεχή χρονιά αντάμωσε η Τρίτη ηλικία στο Δήμο Πύλης


Με τον πολιτισμό αντίδοτο στην κρίση και το χαμόγελο στα χείλη των δημοτών και επισκεπτών η «Πύλη του Πολιτισμού και της Παράδοσης»  άνοιξε με την εκδήλωση του «Ανταμώματος των Ηλικιωμένων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 στην κεντρική πλατεία της Πύλης. Πανδημοτική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία των Δ.Σ. των τριών Κ.Α.Π.Η. και των μελών τους με το Δήμο Πύλης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πύλης και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Δόθηκε στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας η ευκαιρία να βρεθούν, να μιλήσουν, να θυμηθούν, να νοσταλγήσουν και να διασκεδάσουν με χορό και τραγούδια.

Ο Πρόεδρος των Κ.Α.Π.Η. Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος άνοιξε την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η Δημοτική Χορωδία με την καθοδήγηση της κ. Μυρτώς Χαντζιάρα όπου παρουσιάστηκαν τραγούδια των Χατζηδάκη, Τσιτσάνη, Λοϊζου, Κουγιουμτζή καθώς και παραδοσιακά. Το πρόγραμμα της βραδιάς έκλεισε με την παρουσία του χορευτικού των Κ.Α.Π.Η. υπό την επιμέλεια της κ. Μαίρης Γιαννακάκου παρουσιάζοντας χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Τέλος προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό το οποίο μαγείρεψαν μάγειροι της περιοχής υπό την επίβλεψη του αρχιμάγειρα κ. Ιωάννη Λαμπρογιώργου και άφθονο ντόπιο κρασί.

Η επόμενη συνάντηση όλων των δημοτών ορίστηκε για τις 6 Αυγούστου στη «Γιορτή της πέστροφας» στο Νερόμυλο της Κάτω Παλαιοκαρυάς.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Βύρωνα Μπουτίνα
Επόμενο άρθρο Καμιά ανησυχία για το μέλλον του Ε 65 ανακοίνωσε η Σ. Μερεντίτη