Ειδήσεις

Για τρίτη χρονιά φέτος το πρόγραμμα Code Girls στον Δήμο Τρικκαίων


«Το Code Girls ταιριάζει απόλυτα στα Τρίκαλα». Με τη φράση αυτή, σε άψογα ελληνικά, η  Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Ρεμπέκα Φονγκ,  εκθείασε τον ρόλο του Δήμου Τρικκαίων στο πρόγραμμα εκμάθησης τρικαλινών κοριτσιών στο εν  λόγω πρόγραμμα Code Girls 3.0.
Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται φέτος, το 2018, για τρίτη χρονιά στην προσπάθεια «να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια, ώστε να αποφασίσουν, εάν θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν καριέρα στις επιστήμες της τεχνολογίας», όπως σημείωσε η κ. Φονγκ. Το πρόγραμμα αυτό, από το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού «Ματαρόα», συνδιοργανώνεται και φέτος στο 7ο Λύκειο Τρικάλων από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.
Στόχος, να έρθουν πιο κοντά με περισσότερη εξάσκηση και επαφή με τις νέες τεχνολογίες, τα κορίτσια που ήδη είχαν δηλώσει συμμετοχή.
Φέτος μάλιστα, διαπιστώθηκε ιδιαίτερη πρόοδος, με αρκετά σημαντικά επιτεύγματα σε επίπεδο προγραμματισμού. Αυτό σημείωσε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου στη σύντομη ομιλία του, τονίζοντας ότι ο Δήμος Τρικκαίων παραμένει ανοιχτός σε συνεργασίες, αφού δεν πρόκειται απλώς για εκπαιδευτικού χαρακτήρα διαδικασίες, αλλά για δράσεις που προφέρουν νέους ορίζοντες στη νεολαία. Στον χαιρετισμό της, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Σοφία Αλεστά αναφέρθηκε στην πόλη των Τρικάλων, επισημαίνοντας την καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων.
Ενώπιον του διευθυντή του σχολείου κ. Αγαθοκλή Αζέλη, ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στο διήμερο σεμινάριο (3 και 4 Μαρτίου 2018),   καθιστώντας τον Δήμο Τρικκαίων, πυλώνα προώθησης των νέων τεχνολογιών και των ευκαιριών που θα πρέπει να δίνονται στους νέους. Και τούτο, διότι πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρέδωσε 160 κιτ ρομποτικής και προγραμματισμού σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ανοίγοντας νέους δρόμους.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα 25 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις στην Π.Ε. Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Κ. Σκρέκας: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες