Ειδήσεις

Για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας


Επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τοποθετήθηκε στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει βαρύνουσα σημασία και το οποίο αποτελεί υλοποίηση ακόμη μιας προεκλογικής δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνοψιζόταν και συνοψίζεται στην ανάγκη της υλοποίησης σημαντικών και ωφέλιμων έργων για τους πολίτες.

Ο Βουλευτής σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ότι, οι δημόσιες συμβάσεις αποτελούν ένα κρίσιμο κομμάτι των δημόσιων επενδύσεων και συνεπώς πάνω στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

«Οι δημόσιες επενδύσεις, οι συμβάσεις που είναι δημόσια ωφέλιμες, χρήσιμες και αποτελεσματικές καιμε τις οποίες δε θα σπαταλάται αχρείαστα το δημόσιο χρήμα, οδηγούν σε μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος, καθώς οδηγούν σε θέσεις εργασίας και στη δημιουργία εισοδήματος για την ελληνική οικονομία».

Προς τον στόχο αυτό, σημείωσε ο Θανάσης Λιούτας, δηλαδή προς εκείνες τις δημόσιες συμβάσεις, οι οποίες θα παράγουν μεγάλο όφελος και θα προάγουν τη εργασία, κινείται το νέο νομοσχέδιο, επιχειρώντας και πετυχαίνοντας να ενισχύσει και να στηρίξει την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

«Οι νέες ρυθμίσεις βασίζονται στον κανόνα και στην ανάγκη της μεγαλύτερης ταχύτητας, της υψηλής αποτελεσματικότητας, καθώς και στην αδήριτη στρατηγική της Κυβέρνησης πάνω στη διασφάλιση της διαφάνειας».

Επιπρόσθετα, ο κ. Λιούτας, αναφερόμενος στις νέες σχετικές ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν τις προμήθειες στον τομέα της Εθνικής μας Άμυνας, τόνισε ότι πρόκειται να βελτιστοποιήσουν το σχετικό πλαίσιο, το οποίο πλέον θα βασίζεται σε έναν πολύ αποτελεσματικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, ικανό να ενισχύει αποτελεσματικότερα την εθνική μας πολιτική στον τομέα της Άμυνας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Τρικαλινός Βουλευτής σημείωσε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί τη βασική μέριμνα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και,  σήμερα εν μέσω της πανδημίας, η Κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με αμείωτο ρυθμό, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια καλύτερη εποχή. «Πρόκειται για στόχο, ο οποίος επιτυγχάνεται και θα επιτευχθεί, καθώς η Κυβέρνηση αυτή έχει τη βούληση, τη στόχευση και την ικανότητα για να τον πετύχει. Το έχει αποδείξει άλλωστε, το αποδεικνύει και θα συνεχίσει να το αποδεικνύει και στην πράξη».

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημερώνει: Επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας τεχνικού προσωπικού κατά την επίσκεψη στο χώρο των καταναλωτών
Επόμενο άρθρο Μήνυμα ουσίας από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Τρικκαίων