Ειδήσεις

Για τον τόπο του, τον Νομό Τρικάλων μίλησε ο Θανάσης Λιούτας στον Πρωθυπουργό


Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία προήδρευσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας λαμβάνοντας τον λόγο, απευθύνθηκε προς τον Πρωθυπουργό και περιέγραψε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες του Νομού Τρικάλων.

Ο Θανάσης Λιούτας περιέγραψε ότι οι οικονομικές συνέπειες της πανδημικής κρίσης έπληξαν τους κύριους παραγωγικούς τομείς του τόπου μας, όπως τον τουρισμό, την εστίαση, την αγροτική παραγωγή και όλους τους συνδεόμενους,με τους παραπάνω τομείς, επαγγελματικούς κλάδους και πολίτες.

Από την πλευρά του, ο ίδιος υπογράμμισε ότι σαφέστατα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές και ευεργετικές ρυθμίσεις που βοήθησαν και βοηθούν πολύ τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες του Νομού Τρικάλων.

Ωστόσο ο Θανάσης Λιούτας έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης και ορισμένα ακόμη ζητήματα, τα οποία αναδείχθηκαν και χρήζουν της στήριξης της πολιτείας.

Συγκεκριμένα ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε την ανάγκη της επιπλέον στήριξης του κόσμου της εστίασης, και για το διάστημα το οποίο θα επέλθει με την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί επιπλέον η πληττόμενη αγροτική παραγωγή και ειδικότερα οι παραγωγοί κηπευτικών, καθώς και άλλων προϊόντων του Νομού Τρικάλων.

Προς την ίδια κατεύθυνση, για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε και την ανάγκη της δημιουργίας ενός ευέλικτου και μακροχρόνιου μηχανισμού αποπληρωμής των παλαιών οφειλών των ΤΟΕΒ του τόπου μας, καθώς και των παραγωγών, οι οποίοι επλήγησαν σημαντικά και από την πρόσφατη θεομηνία του Ιανού, όπως είναι για παράδειγμα το ΤΟΕΒ Μεγάλων Καλυβίων.

Επιπρόσθετα ο Βουλευτής τόνισε προς τον κ. Πρωθυπουργό την ανάγκη της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, ιδιαιτέρως πάνω στην πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την ανάγκη της συνεχούς παροχής αναπτυξιακών κινήτρων.

Συγκεκριμένα ο ίδιος, αναφερόμενος για παράδειγμα στα Σχέδια Βελτίωσης, υπογράμμισε την ανάγκη να εξευρεθούν επιπλέον κονδύλια, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτά ακόμη και όλοι οι επιλαχόντες αγρότες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Θανάσης Λιούτας στάθηκε και στη μεγάλη σημασία της ολοκλήρωσης του βόρειου τμήματος του Ε65, γεγονός το οποίο σηματοδότησε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον τόπο μας, πριν λίγες εβδομάδες. Ο Τρικαλινός Βουλευτής επίσηςτόνισε και την ανάγκη της προσήλωσης στην κατασκευή και την ολοκλήρωση όλων των φραγμάτων στον τόπο μας. Αυτό, είναι προϋπόθεση, σημείωσε ο Θανάσης Λιούτας, ώστε να διαμορφωθεί η κατάλληλη ασπίδα για την προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα δραστηριοποίηση και στόχευση για τον τουρισμό στoν Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Πως έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας