Ειδήσεις

Για δεύτερη χρονιά εγγραφή στο Μητρώο Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Τρικκαίων


Την πρόσκληση στους νέους και τις νέες του Δήμου Τρικκαίων, να μετάσχουν στη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Δημοτικού Συμβουλίου νέων, απευθύνουν τα νυν μέλη του Σώματος. Με κείμενό τους, αναφέρουν τα όσα έχουν ήδη επιτύχει, θέτοντας κάθε σε νέο και νέα την αναγκαιότητα να στηρίζουν τις διαδικασίες που αφορούν στους ίδιους και στην τρικαλινή κοινωνία με τη δική τους συμμετοχή.
Αναλυτικά τονίζονται τα εξής:

“Ανοίγει για δεύτερη φορά η πλατφόρμα του Μητρώου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων καθώς η φετινή θητεία πλησιάζει στο τέλος της. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων ηλικίας 14 έως 28 ετών με την αξιοποίηση του θεσμού αυτού. Μέχρι και στην λήξη της φετινής θητείας, κύριος σκοπός μας είναι να προωθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον θεσμό, ώστε η επόμενη θητεία να είναι ακόμα καλύτερη.   Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων (Δ.Σ.Ν.) αποτελεί όργανο διαβούλευσης της νεολαίας. Συνιστά μηχανισμό δομημένου διαλόγου μεταξύ των νέων της περιοχής και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μέσα από τη λειτουργία του, φιλοδοξεί να αναδείξει ζητήματα που αφορούν τους νέους της περιοχής και να συμβάλει στη διαμόρφωση τοπικής νεανικής ατζέντας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Τρικκαίων ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας του έθεσε πολλές παρεμβάσεις στα τοπικά ζητήματα της πόλης αλλά διοργάνωσε και επιτυχημένες ημερίδες για θέματα που αφορούν και προβληματίζουν την κοινωνία. Κάποιες από αυτές ήταν η ημερίδα κατά της βίας των γυναικών σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, την δράση ενάντια στη χρήση αλκοόλ από τα νέα παιδιά, το debate με τοπικούς εκπροσώπους των κομμάτων στα Τρίκαλα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά και την ημερίδα που συνδιοργανώθηκε με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Επίκαιρα θέματα Διατροφής».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων και την ανίχνευση, καταγραφή και χαρτογράφηση των τοπικών προβλημάτων νεολαίας.

Σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια και να γίνεις εσύ η λύση που ψάχνεις στα ζητήματα της καθημερινότητας που τόσο μας ταλανίζουν! Μέσα από την χαρά της συμμετοχής. της συνεργασίας και της συνεισφοράς κρύβεται η προσπάθεια να αλλάξουμε την πόλη και την γειτονιά μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για αλλάξουμε το μέλλον μας… Γιατί το μέλλον ανήκει σε εμάς!”

Κάνε την εγγραφή σου ΕΔΩ

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Πράσινο και περιβάλλον στις προτεραιότητες Σακκά στον Δήμο Τρικκαίων