Ειδήσεις

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΤΕΦΑΑ ΠΘ με έδρα τα Τρίκαλα αποτελεί πόλο έλξης για 41 φοιτητές από 24 χώρες του κόσμου!


To “Εντατικό Πρόγραμμα Μαθημάτων» στην Ψυχολογία της Άσκησης και του Αθλητισμού, που διοργανώνει το European Master in Sport &ExercisePsychology του ΤΕΦΑΑ του ΠΘ, ακολουθώντας την περσινή επιτυχία του εγχειρήματος όπου φιλοξενήθηκαν 40 φοιτητές από 21 χώρες του κόσμου, επαναλαμβάνεται και φέτος .

Οι συμμετέχοντες πέρυσι απόλαυσαν ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία.

Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης οδήγησε και φέτος στην δεύτερη συνεχή διοργάνωση όπου 41 φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου θα παρακολουθήσουν ένα υψηλής ποιότητας εντατικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών μαθημάτων στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης από Καθηγητές που προέρχονται από 10 χώρες της Ευρώπης και τον Καναδά.

Στην γιορτή αυτή της πολυπολιτισμικότητας θα συμμετάσχουν φέτος 41 φοιτητές από τις εξής χώρες: Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Κροατία, Μαρόκο, Ολλανδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Φινλανδία και Χιλή.

Το πρόγραμμα είναι μια διοργάνωση του European Master in Sport &ExercisePsychology του ΤΕΦΑΑ ΠΘ και υποστηρίζεται οικονομικά μόνο από το συγκεκριμένο αυτοχρηματοδοτούμενο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ). Αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών του παραπάνω διετούς ΜΠΣ, στο οποίο κατά το 2016-2017 σπουδάζουν 15 διεθνείς φοιτητές. Τα οικονομικά οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος είναι επίσης σημαντικά. Οι χρηματικές εισροές που συνδέονται με το πρόγραμμα για το οικονομικό έτος 2016 ανέρχονται στο ποσό των 151.000  Ευρώ. Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής: 36.240 ταμείο του κράτους (24% ΦΠΑ), 22.750 Ευρώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (δίδακτρα 1750 Ευρώ/χρόνο), 92.010 Ευρώ στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων. Οι συνολικές εισροές που συνδέονται με το πρόγραμμα από το 2010 ανέρχονται στο ποσό των 1.400.000 ευρώ.

Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά οφέλη από αυτό το διεθνές ΜΠΣ είναι πολλά και σημαντικά.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ