Ειδήσεις

Γήπεδο μπάσκετ «Κώστας Παπανικολάου» κοσμεί το Διαλεκτό του Δήμου Τρικκαίων


Εμφανείς, η χαρά και η συγκίνηση, αλλά και μία έκπληξη, χαρακτήρισαν την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου μπάσκετ Διαλεκτού σε γήπεδο «Κώστας Παπανικολάου». Ο από το χωριό του Δήμου Τρικκαίων καταγόμενος καλαθοσφαιριστής τιμήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων και την Τοπική Κοινότητα το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2023. Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος, αναπόλησε τα καλοκαίρια που πέρασε στο συγκεκριμένο γήπεδο, ευχαριστώντας «όλο το χωριό, μέσα από την καρδιά μου, καθώς μου συμπεριφέρονται σαν τον Κωστή, όπως με φώναζε η γιαγιά μου. Και αυτό είναι το καλύτερο», τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης. Εδωσε, επίσης, έμφαση στη σπουδαιότητα της (ανα)κατασκευής του γηπέδου από τον Δήμο Τρικκαίων, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι, από τη συγκεκριμένη εκδήλωση «ακόμη και ένα παιδί να αγαπήσει περισσότερο το μπάσκετ». Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους γονείς και την οικογένειά του («εγώ ακούω τα καλά λόγια, αλλά αυτοί πρέπει να πάρουν τα εύσημα», τόνισε), συμβουλεύοντας τα παιδιά να συνεχίζουν να τιμούν και να αγαπούν τους γονείς τους.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργείται το συγκεκριμένο γήπεδο και ειδικά στην περιφέρεια του Δήμου, με διπλή σημασία: την άθληση της νεολαίας και την απόδοση τιμής στον καλαθοσφαιριστή Κώστα Παπανικολάου για τη μεγάλη του προσφορά στο άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τρικκαίων Γιώργος Καΐκης, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκεκριμένη ονοματοδοσία.
Η αποκάλυψη της σχετικής πινακίδας έγινε σε συνθήκες που θύμιζαν… ανάδειξη πρωταθλητή, κάτι που οδήγησε σε μια έκπληξη από τον Κώστα Παπανικολάου. Διότι μετέφερε στο Διαλεκτό το κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας για το πρωτάθλημα 2022-23 στο μπάσκετ, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Δεκάδες φίλοι της ομάδας του Πειραιά φωτογραφήθηκαν με τον κύπελλο και τον Κώστα Παπανικολάου.
Πριν και μετά την τελετή διεξήχθη ένα εξαιρετικό τουρνουά μπάσκετ 3on3, που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Τρικκαίων, με τη συμμετοχή 16 ομάδων και νικήτρια την ομάδα των Splash Brothers.
Στη μεγάλη προσέλευση πολιτών στη γιορτή προς τιμή του Κώστα Παπανικολάου παρέστησαν επίσης, από τον Δήμο Τρικκαίων οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά, Γιώργος Καταβούτας, Τάκης Παζαΐτης, Σάκης Σκρέκας, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης Εφη Λεβέντη και Βασίλης Κρανιάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διαλεκτού Χρήστος Καλατζής, από την ΠΕ Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Νάτσινα, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστος Ζαραμπούκας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώθηκε η οδός Καποδιστρίου
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Στέγασης Ακαδ. Έτους 2023-2024