ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΤΖΑΝΑ


 Λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με την αδυναμία από πλευράς του Δήμου Τρικκαίων ώστε να αγοράσει το αρχοντικό Τζάνα, με σκοπό να το αξιοποιήσει κατάλληλα, βρέθηκε χθες το πρωί μέσω μιας γενναίας και αξιέπαινης κίνησης στην οποία προχώρησε ο συμπολίτης γιατρός Ιωάννης Παντελιδάκης.

 Έτσι ο ίδιος χθες το πρωί πήγε ως το γραφείο του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα προκειμένου να του παραδώσει τραπεζική επιταγή ύψους 150.000 ευρώ, χρήματα που απαιτούνται για την αγορά της οικίας Τζάνα η οποία βρίσκεται πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Η ιστορία

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες το πρωί σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Λάππας πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του αρχοντικού σπιτιού το οποίο “είχε αγοράσει ο πρώην δήμαρχος κ. Ταμήλος και το είχε εντάξει στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για να το πληρώσει, όπως είχε εντάξει και πολλά άλλα έργα. Τελικά τα λεφτά για την αγορά δεν βρέθηκαν, έτσι υπήρχε αίτημα από τον ιδιοκτήτη του ώστε το σπίτι να του αποδοθεί προκειμένου να προβεί στην πώλησή του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Δόθηκε λύση

Ωστόσο μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να καταβάλλει το ποσό των 150.000 ευρώ ο γνωστός συμπολίτης γιατρός κ. Παντελιδάκης προσφέρθηκε να δώσει τα χρήματα “ώστε το ακίνητο να παραμείνει στο Δήμο Τρικκαίων” όπως είπε. Η εν λόγω οικία θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς, εφόσον βέβαια γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο.

Και δώρο βιβλία

Αξίζει βέβαια εδώ να επισημανθεί ότι ο κ. Παντελιδάκης εκτός από τη χρηματική επιταγή είχε και άλλα δυο δώρα για το δήμαρχο Τρικκαίων. Έτσι του χάρισε και δυο σημαντικά βιβλία με τίτλο “Ιωάννης Καποδίστριας. Ο Άγιος της πολιτικής” από το συγγραφέα Ιωάννη Κορνιλάκη.

Προηγούμενο άρθρο Απόστολος Κολότσιος: «Όλοι οι δημόσιοι χώροι θα αποδοθούν στους πολίτες»
Επόμενο άρθρο Εγκρίθηκαν 25 θέσεις εποχικών με 8μηνες συμβάσεις