Ειδήσεις

Βραβείο για το «Παρκάρω & Voltάρω» του Δήμου Τρικκαίων


Εκτός από την κοινωνική σημασία και προσφορά, τμήθηκε και με βραβείο η εφαρμογή και δράση του Δήμου Τρικκαίων για την Ελεγχόμενη Στάθμευση και την ανταποδοτικότητα των εσόδων σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά.

Επρόκειτο για το Χρυσό Βραβείο στην εφαρμογή «Παρκάρω & Voltάρω» και δόθηκε στην κατηγορία «Smart Parking» για τα Mobility Awards 2023. Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης των νικητών των Mobility Awards, που διοργανώνει η Boussias Events με την Ακαδημαϊκή Υποστήριξη του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την Επιστημονική Υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Τα βραβεία ανέδειξαν τις καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές οργανισμών και επιχειρήσεων στον ευρύτερο κλάδο της κινητικότητας και αυτοκίνησης.

Ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη ΑΕ υλοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα από το φθινόπωρο του 2022, έχοντας συνδέσει τα έσοδα από την Ελεγχόμενη Στάθμευση – σε πλατφόρμα της Novoville – με το σύστημα «Παρκάρω & Voltάρω». Ετσι οι πολίτες που σταθμεύουν, γνωρίζουν εκ των προτέρων, πόσα χρήματά τους κατευθύνονται σε λογαριασμούς ηλεκτροδότησης  τρικαλινών που έχουν επιλεγεί μέσω ΚΕΑ.

Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας κ. Γιώργος Ζιώγας και ο διευθυντής κ. Χρήστος Γούλας, με τον πρώτο να επισημαίνει τη σημασία των συστημάτων στάθμευσης και απόδοσης χρημάτων, τόσο για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στα Τρίκαλα όσο και, κυρίως, για την ενίσχυση πολιτών με αυξημένες ανάγκες.

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Συγκίνηση και γιορτή για τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων