Αχιλλέας Κανταρτζής: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»


Σε μια εποχή που ο λαός θα έπρεπε να προετοιμαστεί, να συγκεντρώσει δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που έρχονται, το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου είναι μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη. Και αυτή η πορεία αν δεν ανατραπεί το συντομότερο δυνατόν κινδυνεύει να εξελιχθεί σε τραγωδία για τον λαό.

Ποια στοιχεία μετράμε; Γιατί μιλάμε για  συνολικά αρνητική εξέλιξη;

Πρώτον είναι οι μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ, που είναι σε αναντιστοιχία με την απήχηση των θέσεων του και της δράσης του. Σήμερα γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι το αποτέλεσμα αυτό διαμορφώθηκε μέσα σε  συνθήκες όπου από την μια λειτουργούσε ο φόβος για την ακυβερνησία, την πιθανή χρεοκοπία την έξοδο από το ευρώ. Και από την άλλη το εμπόριο ελπίδας για τον εύκολο δρόμο και το μικρότερο κακό που εκφράσθηκε κύρια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοφανής παρέμβαση του ξένου παράγοντα με τις καθημερινές παρεμβάσεις που καλλιεργούσε το κλίμα αυτό σε συνδυασμό με μια μεγάλη επιχείρηση παραπληροφόρησης και χειραγώγησης του λαού. Βασικός στόχος  της πλουτοκρατίας και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ήταν η αποδυνάμωση του  ΚΚΕ  για να αποτραπεί η άνοδος της πάλης των εργαζομένων Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, σε αυτήν την φάση ο αγώνας ήταν κυριολεκτικά άνισος. Η επίθεση δεν ήταν δυνατόν να ανακοπεί στις λίγες μέρες  μέχρι τις εκλογές.

Δεύτερον. Η αύξηση της ΝΔ που έχει δώσει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στην αστική τάξη και την ΕΕ,  και θα φορτώσει τα βάρη της κρίσης στον λαό.

Τρίτον. Η αύξηση το ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η διαχειριστική λογική του που τίποτα το θετικό δεν έχει να δώσει στον λαό.  Από το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε απάλειψε ακόμη και τα όποια φραστικά ριζοσπαστικά συνθήματα είχε στις εκλογές στις 6 Μάη και ταυτόχρονα επέδειξε κραυγαλέο ενδοτισμό απέναντι στον ξένο παράγοντα.

Τέταρτον. Η μετατροπή της Χρυσής Αυγής σε κοινοβουλευτικό κόμμα που θα αποτελέσει την σιδερένια πυγμή  για το τσάκισμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Όλα αυτά τα στοιχεί διαμορφώνουν την συνολική αρνητική εξέλιξη για την οποία μιλά το ΚΚΕ.

Αυτά ας τα σκεφθεί και ας τα ζυγίσει καλά, έστω και τώρα,  κάθε αγωνιστής ριζοσπάστης και ιδιαίτερα εκείνοι που στις τελευταίες εκλογές που προτίμησαν αντί να ψηφίσουν το ΚΚΕ , να ψηφίσουν άλλο κόμμα και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η αστική  τάξη και η ΕΕ θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν το αρνητικό για τον λαό αποτέλεσμα για να κυριαρχήσει η μοιρολατρεία, η απογοήτευση. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα  βρίσκονται μπροστά σε σκληρές δοκιμασίες και νέους μεγάλους κινδύνους. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για αναμονή.

Σε αυτές τις συνθήκες ξεπερνώντας κάθε πίκρα και απογοήτευση πρέπει να ριχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην μάχη για να οργανώσουμε την εργατική λαϊκή παρέμβαση. Για την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών. Για να εξασφαλισθούν τα φάρμακα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση και η νέα σφαγή των μισθών και συντάξεων. Για να προστατευθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Για την αφόρητη κατάσταση της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς με την εφαρμογή της ΚΑΠ. Για να εξασφαλισθούν τα φάρμακα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Για δημόσια έργα που να υπηρετούν τον λαό και να δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Έστω και με  μειωμένη την Κοινοβουλευτική Ομάδα τα περιορισμένα πλέον δικαιώματα που θα έχει, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα ακόμη και την παραμικρή για παρεμβάσεις στην Βουλή.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση της μεγάλης Ιστορικής ευθύνης που επωμιζόμαστε, που  επωμίζεται το ΚΚΕ για να σταθεί ΟΡΘΙΟΣ  ο λαός. Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος. Θα δώσουμε μάχη ώστε ξεπερνώντας και δικές μας αδυναμίες να εμπνεύσουμε τον λαό να αποβάλλει φόβους και δισταγμούς. Να εμπιστευθεί την δύναμη του να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές σε όλους εκείνους που ρημάζουν την ζωή του για να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει.

 

Αχιλλέας Κανταρτζής ,

μέλος της ΚΕ & Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινή Καμπάνια Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2012
Επόμενο άρθρο ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ