Ειδήσεις

Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου από το ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» του Δ. Τρικκαίων


Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου  το απόγευμα στο ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και ακολούθησε συζήτηση παιδιών και εκπαιδευτικών για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Στη συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για το θέατρο της κατοχής και της αντίστασης και έγινε συζήτηση για το θέατρο και το κουκλοθέατρο των παιδιών στο βουνό.

Ακολούθησε ομαδική ζωγραφική για την Ειρήνη και ατομική κατασκευή κούκλας κουκλοθέατρου. Τα παιδιά συμμετείχαν στη δημιουργία έργων ζωγραφικής που απεικόνισαν σκηνές ειρήνης  και αρμονίας. Το ομαδικό έργο των μικρών καλλιτεχνών έστειλε  ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη της αλληλεγγύης και της παγκόσμιας ειρήνης.

Ακόμη, τα παιδιά με θέμα «Η μουσική μας ενώνει», τραγούδησαν και έπαιξαν στην κιθάρα εμβληματικά τραγούδια που αναφέρονταν στο Έπος του ΄40.

Σκοπός μας με κάθε τρόπο να μείνουν χαραγμένα τα κατορθώματα των προγόνων μας στη μνήμη μας και να τους τιμήσουμε. Με την ευχή όλων να ενωθούμε μουσικά και να έχουμε Ειρήνη.

Τέλος, όλοι/ες μαζί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς σχετικά  με το θέμα.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο 1-7 Νοεμβρίου 2023, Εορτασμός Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού
Επόμενο άρθρο Νέος κύκλος της Ομάδας Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων