Ειδήσεις

Αυτοτελές Θερινό Πρόγραμμα STEAM από την Ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συστήθηκε στο κοινό της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας το φθινόπωρο του 2016 και οι δράσεις της αποτέλεσαν την πρώτη -ουσιαστικά- οργανωμένη απόπειρα τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο κυρίως σε τοπικό πλαίσιο για διάδοση όχι μόνο της Εκπαιδευτικής ρομποτικής αλλά και όλων των υπόλοιπων αντικειμένων που φιλοξενούνται νοερά κάτω από την «ομπρέλα» του STEAM. Μεταξύ των υπόλοιπων συστηματικών, πρωτότυπων δράσεων που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς, η ομάδα εκπαιδευτών κι εμψυχωτών του TALOS υλοποιεί πλήθος δράσεων και κατά το καλοκαιρινό διάστημα, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη και φέτος. Το θερινό camp Ρομποτικής, Τεχνολογίας και Δημιουργικών Κατασκευών της ομάδας TALOS, υλοποιείται και φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά στο γνώριμο όσο και συμβολικό  χώρο του κτιρίου του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, φιλοξενώντας εργαστήρια κρυπτογραφίας, ρομποτικής, κώδικα, game design, 3D σχεδίασης/εκτύπωσης, making αλλά και πλήθος άλλων δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά Δημοτικού-Γυμνασίου σε τμήματα με ηλικιακή διαβάθμιση.
Για τη φετινή θερινή περίοδο, το πρόγραμμα του Α κύκλου θα διαρκέσει από 19/6-23/6 & 26/6-30/6 και του Β Κύκλου από 3/7-7/7 & 10/7-14/7. Να σημειωθεί πως οι 2 κύκλοι υλοποίησης είναι απόλυτα αυτοτελείς και όχι επαναληπτικοί καθώς τα εργαστήρια και το ημερήσιο πρόγραμμα διακρίνονται από διαφορετικό περιεχόμενο και χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις από τη μεριά των παιδιών.  Και οι φετινές θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες για λειτουργικούς λόγους και με γνώμονα την ποιοτικότερη υλοποίηση των προγραμμάτων.

Με την εγγραφή στο πρόγραμμα, κάθε παιδί εξασφαλίζει και ατομικό κιτ δώρων. Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 11/6 και η διαδικασία υλοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα talos.uth.gr/summer-labs/ όπου και περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Παπαστεργίου: Οι 4 άξονες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και οι επαφές με τον Αλβέρτο του Μονακό
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Η σύγχρονη βιομηχανική κοστολόγηση ως εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων