Αυξάνεται το κόστος στάθμευσης στα δημοτικά παρκινγκ


 

Κατά 40 λεπτά την ώρα η μέση αύξηση που προτείνει η αρμόδια επιχείρηση του δήμου Τρικκαίων – Αναδρομική ισχύ της απόφασης!

Ακριβότερα θα κοστίζει στο εξής η στάθμευση των οχημάτων στα δημοτικά πάρκινγκ, διότι κρίθηκε από την αρμόδια επιχείρηση του δήμου Τρικκαίων, πως τα σημερινά τιμολόγια είναι χαμηλά…
Του Λάζαρου Μάμαλη
Ειδικότερα, είκοσι έως σαράντα λεπτά ακριβότερα θα κοστίζει η στάθμευση αυτοκινήτων στα δημοτικά πάρκινγκ για τους περιστασιακούς πελάτες αφού την προσεχή Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την αναπροσαρμογή των τιμολογίων. Μία αναπροσαρμογή η οποία φτάνει τα 40 λεπτά την ώρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη» που έχει την ευθύνη λειτουργίας των πάρκινγκ, προτείνεται η αύξηση της ωριαίας τιμής ως εξής:
Στο πάρκινγκ της οδού Κανούτα από 1,40 ευρώ ανά ώρα που είναι σήμερα να αυξηθεί σε 1,80 ευρώ ανά ώρα.
Στο παρκινγκ της οδού 28ης Οκτωβρίου από 1,20 ευρώ/ώρα να γίνει 1,60 ευρώ για τις ώρες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ από τις 3 μέχρι και τις 7 το απόγευμα από 0,80 ευρώ / ανά να αυξηθεί σε 1 ευρώ την ώρα.
Αναγκαία αναπροσαρμογή;
Η αναπροσαρμογή των τιμολογίων κρίθηκε απαραίτητη αφού σύμφωνα με το διευθυντή της εταιρείας, κ. Πανάγο Χρήστο, η ωριαία τιμή για τους περιστασιακούς πελάτες ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.
Αναδρομική αύξηση!
Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη» είναι η αύξηση της τιμής να ισχύσει από την 1η Μαρτίου, παρότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί δύο μέρες αργότερα, ενώ τυχόν άλλες χρεώσεις που γίνονται με παλαιότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου προτείνεται να παραμείνουν ως έχουν. Επομένως, προτείνεται η αναδρομική ισχύς της αύξησης και το δημοτικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει αν πράγματι η σημερινή τιμολογιακή πολιτική είναι χαμηλή ή αν οι αυξήσεις που προγραμματίζονται θα αποθαρρύνουν περαιτέρω τους Τρικαλινούς, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, να χρησιμοποιούν τα δημοτικά παρκινγκ.

Προηγούμενο άρθρο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ Η/Υ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ!
Επόμενο άρθρο Δυο 24ωρα που αποτυπώνουν το πρόσωπο της γυναίκας