Ειδήσεις

Ασφαλτοστρώσεις, η πρώτη σύμβαση έργου που υπέγραψε ο Νίκος Σακκάς


Για ασφαλτοστρώσεις και οδική ασφάλεια η πρώτη σύμβαση που υπέγραψε κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Πρόκειται για το έργο «Ολοκληρωμένες επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας επικινδύνων σημείων οδικού δικτύου του Δήμου Τρικκαίων» με προϋπολογισμό 3.300.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ( «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU), καθώς και ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων. Ο σχετικός διαγωνισμός είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ο κ. Σακκάς υπέγραψε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 τη σύμβαση για το έργο με τον κ. Γιώργο Χατζηγάκη, εκπρόσωπο της εταιρείας «Χατζηγάκης Τεχνική ΑΕ». Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις σε μεγάλο τμήμα των Τρικάλων, καθώς και πρόσθετες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια, όπως υπερυψωμένες διαβάσεις σε Δημοτικά Σχολεία (18ο και 7ο), διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών, διαμορφώσεις στην οδό Β. Τσιτσάνη μετά την κεντρική πλατεία κ.α.
Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε στη σημασία των έργων που αφορούν στην καθημερινότητα και ειδικά στη νέα εικόνα και τη διαμόρφωση των δρόμων της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες υπογράφτηκε η σύμβαση για«Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Τρικκαίων 2022-23» με προϋπολογισμό 800.000 € (πρώτο έργο η οδός Καποδιστρίου), ενώ προχωρά και η αγροτική οδοποιία στα χωριά.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Δίπλα στα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμος Τρικκαίων – Κ.Υ. Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Θερινό παιχνίδι, θερινή άθληση για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων