Ειδήσεις

Αρίστευσαν στις πτυχιακές εξετάσεις Βυζαντινής Μουσικής


Την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα  στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στο Βαρούσι, πραγματοποιήθηκαν με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου οι πτυχιακές εξετάσεις. Της εξετάσεις παρακολούθησαν συγγενείς των υποψηφίων και πολλοί λάτρεις της Βυζαντινής Μουσικής, οι οποίοι χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τους διαγωνιζομένους

Οι υποψήφιοι απέδωσαν με άριστο τρόπο δύσκολα μαθήματα της Ψαλτικής Τέχνης από τον 13ο αιώνα έως και σύγχρονων συνθετών του 20ου αιώνος αποδεικνύοντας έτσι το υψηλό επίπεδο σπουδών της σχολής.

Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με άριστα τόσο στην εκτέλεση όσο και στην Θεωρία έλαβαν οι μαθητές του καθηγητού της σχολής κ. Ευθυμίου Σπύρου: Στέργιος Χαχάμης, Αλέξιος Τύμπας, Στυλιανή Πεσλή, Δαμιανός Πεσλής, Έλενα Ράγγου και Νικόλαος Βελώνης.

Ο Διευθυντής της Σχολής, πρωτ. Αθανάσιος Τύμπας και οι καθηγητές της, Ευθύμιος Σπύρου, Κωνσταντίνος  Παπαϊωάννου  και Νεκτάριος Παπαγεωργίου εύχονται στους νέους πτυχιούχους Ιεροψάλτες και Ιεροψάλτριες καλή σταδιοδρομία.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δροσιστικό μουσικό ντοκιμαντέρ στο θεατράκι του Ληθαίου
Επόμενο άρθρο Επαφές Χρ. Σιμορέλη για τις καταστροφές στο Δ. Πύλης