Ειδήσεις

Από το Φρούριο των Τρικάλων μεταδόθηκε η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ3


Καθημερινά, απλά και τρικαλινά! Η δημοφιλής πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ3 «Καθημερινά και Απλά» μεταδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017 από το Φρούριο των Τρικάλων. Η Ελσα Ποιμενίδου και ο Χάρης Αρβανιτίδης υπό τη σκιά των πλατάνων και με φόντο το Ρολόι της πόλης, επί τρεις ώρες μετέδιδαν τα γεγονότα και της δράσης των Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων: ποδήλατο, ΑΤΜ πιστοποιητικών, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, πολιτισμός, ομορφιές της πόλης. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε λογοπαίγνιο με το παλιό σύνθημα του ΕΟΤ… Live your myth in Trikala αναφερόμενος στο συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για την πόλη, με τις ομορφιές και τα Μουσεία, τις πολιτιστικές δράσεις, τις πρωτοτυπίες.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Εφη Λεβέντη αναφέρθηκε στα ζητήματα των δράσεων πολιτισμού, στο Μουσείο Τσιτσάνη, στο Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών, στον Μύλο Ματσόπουλου, στον Μύλο των Ξωτικών, στο πλήθος δράσεων από το Δημοτικό Θέατρο και τις δομές πολιτισμού του Δήμου. Ειδικά για το Μουσείο Τσιτσάνη μίλησε ο υπεύθυνος κ. Στέλιο Καραγιώργος, δίνοντας το στίγμα για ένα μουσείο ανοιχτό στην κοινωνία με την πληθώρα δράσεων, αλλά και τη μελέτη του έργου του μεγάλου τρικαλινού συνθέτη, μαζί με την προσπάθεια καταγραφής του έργου των επίσης τρικαλινών Καλδάρα, Βίρβου, Σαμολαδά, Κολοκοτρώνη, Μητροπάνου.
Σε θέματα του νομού αναφέρθηκαν, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της ΠΕ Τρικάλων κ. Γιάννης Μπουτίνας και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Σωτ. Φαμίσης. Ο Δημήτρης Λώλας που εκπροσωπεί με πλήθος μεταλλίων τη χώρα σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες, αναφέρθηκε στο όραμά του για τα μαθηματικά, ενώ για το έργο του τρικαλινού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Στ. Αμπράζης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος έδωσε έμφαση σε όλα, όσα σχετίζονται με την παραγωγική βάση του νομού, που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κυρίως αυτονομίας και πρωτιών παραγωγής σε πλήθος προϊόντων, επισημαίνοντας και τις προσπάθειας αναμόρφωσης του παραγωγικού χάρτη.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα υπό τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας παρουσίασε χορούς του νομού, κυρίως βλάχικους και καραγκούνικους.
Συνεντεύξεις και παρεμβάσεις έγιναν από τον Βαγγέλη Μητρούσια, διευθυντή της ΕΡΤ Λάρισα και την Ελπίδα Κουτσογιάννη, από το στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ.
Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τους δύο παρουσιαστές που με εγκυρότητα και επαγγελματική ευσυνειδησία, παρουσίασαν την εκπομπή. Θερμές ευχαριστίες στους αρχισυντάκτες, Τζένη Ευθυμιάδου και Ξάνθο Χύτα, στη διευθύντρια παραγωγής Έφη Γκούντα και στον Θεόδωρο Τσέπο, στον σκηνοθέτη Αποστόλη Τσιτσούλη, καθώς και σε όλο το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ3 – εξαιρετικά πολυμελές – που με άρτιο τρόπο και δορυφορική σύνδεση, μετέδωσαν την εικόνα της πόλης σε όλους τους Ελληνες.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες
Επόμενο άρθρο Νέα μορφή στην πλατεία Μεγαλοχωρίου από τον Δ. Τρικκαίων