Ειδήσεις

Από τα Τρίκαλα στις ΗΠΑ για Τρικαλινούς μαθητές


Από τα Τρίκαλα στις ΗΠΑ. Από το γνωσιακό περιβάλλον και τις συνήθειες της Ελλάδας, σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Ο Αλέξανδρος Λυμπίκης (4ο Λύκειο Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης) και η Ελευθερία Σίμου (5ο Λύκειο Τρικάλων) θα μεταβούν το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, ως οι επιλεχθέντες από τους 90 τρικαλινούς/ες μαθητές/τριες που υπέβαλλαν αίτηση και έλαβαν υποτροφία για δύο προγράμματα: το Ben Franklin και το EducationUSA Academy.
Για τον λόγο αυτόν, το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου 2016, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Rebecca Fong συνάντησε τους δύο μαθητές και τις οικογένειές τους, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, η μακρά συζήτηση ξέφυγε από τα τυπικά όρια της γνωριμίας. Εστίασε σε θέματα ενδιαφέροντος των δύο νέων (τον χώρο της μετάφρασης για την τρικαλινή μαθήτρια και τον χώρο της νομικής για τον τρικαλινό μαθητή). Συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, που σχετίζονταν με τις σπουδές και το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Η κ. Fong συνεχάρη τους δύο μαθητές, ενώ ο κ Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία των συνεχών θετικών μηνυμάτων που εκπέμπουν οι τρικαλινοί μαθητές, σε όλα τα επίπεδα. Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη.
Ο κ. Λυμπίκης θα μεταβεί στο Wake Forest University, στη Βόρεια Καρολίνα για τέσσερις εβδομάδες, με το πρόγραμμα Ben Franklin, και θα συναντήσει μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές ώρες και τις ΗΠΑ.
Η κ. Σίμου θα μετάσχει στο πρόγραμμα EducationUSA Academy, σε άλλο πανεπιστήμιο, επίσης για τέσσερις εβδομάδες, για εκπαιδευτικά προπαρασκευαστικά μαθήματα.
Η γνωστοποίηση του προγράμματος έγινε μέσω της Σχολικής Συμβούλου Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαριάνθης Μπατσίλα (Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας), η οποία επίσης παρέστη στη σημερινή συνάντηση.
Οι μαθητές που επελέγησαν για τις υποτροφίες, έστειλαν τα βιογραφικά τους μαζί με άλλους 90 μαθητές από τα Τρίκαλα. Ακολούθησε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον Μορφωτικό Ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ, όπου η αξιολόγηση αφορούσε στην προσωπικότητα των μαθητών. Εκπρόσωπος του Ακολούθου σήμερα στα Τρίκαλα ήταν η υπεύθυνη προγραμμάτων ανταλλαγών κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα.
Μετά τη συζήτηση και τις ευχές όλων, για επιτυχία των δύο μαθητών στις υποτροφίες, έκαναν όλοι μαζί έναν περίπατο στον πεζόδρομο της Ασκληπιού – στο κέντρο των Τρικάλων – και φωτογραφήθηκαν στην κεντρική πεζογέφυρα, με φόντο το άγαλμα του θεού της Ιατρικής.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήρια Επιστολή της οικογένειας Γιώργου Σουφλιά
Επόμενο άρθρο 55 τρικαλινές μαθήτριες έλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα CodeGrils