“Απάντηση της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Τρικάλων, σχετικά με αναγραφόμενα σε τρικαλινή ιστοσελίδα”


 Με αφορμή το δημοσίευμα τρικαλινής ιστοσελίδας και των εφημερίδων της Καρδίτσας, στις 12 και 13 Ιουλίου 2011 αντίστοιχα και αφορά την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης να δημοσιεύσετε τα κάτωθι:

 Το γεγονός στο οποίο αναφέρονται (εξώδικη διαμαρτυρία  με αρκετές ανακρίβειες) έλαβε χώρα στις  9/12/2010. Επρόκειτο  για διαφωνίες τριών ιατρών σχετικά με τον ορισμό του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ιατροί, αφορμής δοθείσης  από το παραπάνω, προέβησαν σε άσκηση κριτικής, με μομφή και με παράθεση ανακριβών στοιχείων, που αφορούν συνολικά τη Διοίκηση του  Γ.Ν. Τρικάλων. Ειδικότερα,  οι προαναφερθέντες επικαλέσθηκαν αξιολογήσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που δεν ήταν πρόσφατες, δεν αφορούσαν τη νέα Διοίκηση αλλά αναφέρονταν στο έτος 2009  και έδιναν χαμηλή βαθμολογία στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντά της από 1/5/2010. Εξάλλου η αξιολόγηση αυτή με τη μέθοδο της Περιβάλλουσας Ανάλυσης Δεδομένων (Data Envelopment Analysis – DEA) αφορά κυρίως τεχνική αξιολόγηση πόρων και δεν είναι κατάλληλη για βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση Διοικητών. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Διοίκησης.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, προκειμένου να μην αιωρούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, να υπενθυμίσουμε ότι το Γ.Ν. Τρικάλων σε πρόσφατες αξιολογήσεις παρουσίασε πολύ καλή βαθμολογία και κατετάγη ανάμεσα στα πρώτα καλύτερα Θεσσαλικά Νοσοκομεία. Είναι ένα ίδρυμα, που για έναν ολόκληρο χρόνο δεν απασχόλησε τον τύπο και το διαδίκτυο, για τον απλούστατο λόγο  ότι έχει εφαρμόσει μια καλή πολιτική και οικονομική διαχείριση, τηρώντας όλους τους όρους του μνημονίου συνεργασίας που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να έχει κάνει περιστολή περιττών δαπανών, να έχει προβεί στη διενέργεια σχεδόν όλων των διαγωνισμών και να έχει πλήρη επάρκεια των πάσης φύσεως υλικών που χρειάζεται. Μάλιστα, κατά καιρούς, δανείσαμε και σε όμορα Νοσοκομεία, που είχαν ανάγκη. Τέλος, επιτεύχθηκε μια εργασιακή ειρήνη και συνεργασία στο Νοσοκομείο, την οποία ίσως κάποιοι θέλουν να ταράξουν, για τους δικούς τους λόγους.

Σε ότι αφορά τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας θα πρέπει να πούμε ότι ορίστηκε με την υπ’ αριθμ.Φ6/13737/22-9-2010 Απόφαση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με απόλυτα σύννομες και διάφανες διαδικασίες (μετά το αναφερόμενο εξώδικο, υπάρχει και σχετική εισήγηση του Νομικού συμβούλου).

Η Διοίκηση, χωρίς πάθος και εμμονή, ήλεγξε τις πράξεις των ιατρών (τους οποίους είχε καλέσει πριν και είχε συνομιλήσει μαζί τους πολλές φορές), ως όφειλε, διότι όπως αποδεικνύεται αυτά που επικαλούνται δεν είναι αληθή και δυσφημούν το κύρος και την αξιοπιστία του Νοσοκομείου. Τέλος, δεν προέβη σε έκδοση πειθαρχικής απόφασης, αλλά για λόγους αμεροληψίας, παρέπεμψε το θέμα στην 5η ΥΠΕ.

Είναι προφανές, πως σε περιπτώσεις που η Διοίκηση θεωρεί ότι κάποιοι υπάλληλοι προβαίνουν σε πράξεις που αντίκεινται στον υπαλληλικό κώδικα έχει κάθε δικαίωμα, να πράξει τα ανάλογα. Γι αυτό το λόγο το Δ.Σ. ζήτησε γραπτή απολογία από τους τρεις ιατρούς και στη συνέχεια, χωρίς να προβεί σε έκδοση πειθαρχικής Απόφασης, παρέπεμψε το θέμα  στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αναρωτιόμαστε λοιπόν, προς τι όλος ο θόρυβος με τα δήθεν «μαχαίρια» και το δήθεν «εκρηκτικό» κλίμα στο Νοσοκομείο μας;

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικήτρια του Γ.Ν. Τρικάλων κάνουν τη δουλειά τους, που τους εμπιστεύτηκε η Κυβέρνηση της χώρας την οποία υπηρετούν και στηρίζουν, χωρίς ιδιοτέλεια και παρεμβάσεις, τίμια, δεν έχουν καμία διαπλοκή και κανένα συμφέρον με προμηθευτές ή οτιδήποτε άλλο, δεν χρωστάνε σε κανέναν, διαχειρίζονται με μεγάλη προσοχή τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στην ανόρθωση της χώρας μας και δεν έχουν καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ. Είναι δε ανοικτοί σε κάθε μορφής έλεγχο ακόμη και προσωπικό.  Μπορούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το διάλογο και όσοι είναι πίσω από αυτούς να δηλώσουν το ίδιο;

Τις επόμενες μέρες το ΔΣ θα προβεί σε απολογισμό του έργου του, όπου εκεί θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για το έργο και τις επιδόσεις του Γ.Ν. Τρικάλων, καθώς και για την προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη διάθεση του αναγνώστη αφήνουμε την εξαγωγή συμπερασμάτων.

                                                                                                             Η  Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                             Του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων    

                                                                                                             Αθηνά Βασ. Πέτσα         

                                                                                            Ο  Αντιπρόεδρος: Μιχαλίτσης Δημήτριος

                                                                                            Τα μέλη: Ράκος Νικόλαος

                                                                                                           Δραγούτσου Χρυσή

                                                                                                           Γκίμτσας Χρήστος

                                                                                                           Παπαχρήστου Δέσποινα

                                                                                                           Κόσσυβα Σταυρούλα 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο 3.6 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις και «Βοήθεια στο Σπίτι» με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας