Ειδήσεις

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Στους δρόμους σπάνε οι προκλητικές απαγορεύσεις των διαδηλώσεων


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη νέα απροκάλυπτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου που ανακοίνωση η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Η άθλια κυβέρνηση θορυβημένη από το ανερχόμενο κύμα αγώνων στους φοιτητές, στην εκπαίδευση, στην υγεία και αλλού επιδιώκει να τους καταστείλει με τις απαγορεύσεις και τη βία.
Στη “δημοκρατία” του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη οι εντολές της ΕΛΑΣ είναι αρκετές για να αναστέλλουν τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ακόμα και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα που κερδίσαμε με αγώνες.

Η κυβερνητική απαγόρευση στοχεύει στις φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, στοχεύει επίσης στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών την ίδια μέρα στις πύλες των νοσοκομείων και τις άλλες προγραμματισμένες αγωνιστικές δράσεις του μαζικού κινήματος. Στοχεύει στην «προληπτική καταστολή» των αγώνων ενάντια στα τερατώδη νομοσχέδια που ετοιμάζει η ΝΔ.

Είναι πρόκληση και κοροϊδία για αυτή την κυβέρνηση να επικαλείται λόγους «προστασίας της δημόσιας υγείας» και «έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού», την ίδια ώρα που συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που λειτουργούν, που διατηρεί την ίδια απαράδεκτη κατάσταση συνωστισμού στα ΜΜΜ, που ανοίγει τα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που ανοίγει τα εμπορικά μαγαζιά με χιλιάδες στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.

Η απόφαση της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση χωρίς καν το φύλο συκής της δήθεν “εισήγησης από τους ειδικούς”, καθώς οι ίδιοι διαψεύδουν ανοικτά ότι έκαναν τέτοια εισήγηση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:

  • Τους φοιτητές και τη νεολαία, τους φορείς του εκπαιδευτικού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν μέρος μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28 Γενάρη στη 1.00 μμ στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις υπόλοιπες πόλεις.
  • Στις συγκεντρώσεις μπροστά από τις πύλες των νοσοκομείων την ίδια μέρα το πρωί.
  • Να οργανώσουν τη μαζική πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης και κεφαλαίου στην εργασία, στην ασφάλιση, στην εκπαίδευση, στην υγεία.

Τίποτα το «έκτακτο» δεν υπάρχει στην κυβερνητική πολιτική. Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων είναι κομμάτι της μόνιμης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, για να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και τον λαό.

Η νέα απαγόρευση κυβέρνησης-ΕΛΑΣ θα έχει την τύχη και των προηγούμενων. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να “βάλουν στον γύψο” το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες. Η οργή λαού και νεολαίας δεν μπορεί να ακυρωθεί. Αυτό έδειξαν και οι μαζικές συγκεντρώσεις της περασμένης βδομάδας. Θα μας βρουν μπροστά τους και τώρα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να σπάσουν την απαγόρευση στην πράξη.  Σε αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει πρωτοβουλίες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Καταγγέλλουμε τη νέα απαγόρευση διαδηλώσεων
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ένας ημεδαπός στα Τρίκαλα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών