Πρωτοσέλιδο

Ανοιχτά και πάλι τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων


Ανοιχτά από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και πάλι τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων. Τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα και οι συνέπειές τους, εμπόδισαν για μια ολόκληρη εβδομάδα την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο Δήμος Τρικκαίων θεωρούσε και θεωρεί ότι προέχουν:
Α. η ασφάλεια των όλων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας
Β. η εξάλειψη κατά το δυνατόν, των πιθανών προβλημάτων στα διδακτήρια.
Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε σε σειρά ενεργειών. Συγκεκριμένα:
1. ΠΡΟΣΒΑΣΗ
– Οι προσπάθειες των συναρμόδιων υπηρεσιών ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2017, με συγκεκριμένο πρόγραμμα αποχιονισμού των δρόμων μπροστά από σχολεία.
– Το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2017 ήταν προσβάσιμοι οι δρόμοι που οδηγούν στα σχολεία, καθώς και δίοδοι εντός των αυλών.
– Σε δρόμους για κάποια σχολεία της περιφέρειας ήταν απαραίτητη τις πρωινές ώρες η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
– Επίσης, παρότι η σχετική προεργασία για τις προσβάσεις στα σχολεία είχε ήδη γίνει, η χιονόπτωση της Δευτέρας οδήγησε σε πρόσθετες παρεμβάσεις χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί. Οπως για παράδειγμα, στο 18ο Νηπιαγωγείο ή στους Αγίους Αποστόλους, όπου χρειάστηκε πρόσθετος αποχιονισμός.
– Καθαρισμός έγινε σε κάποια προαύλια σχολείων σήμερα το πρωί, καθώς και σε δρομάκια που οδηγούν σε διδακτήρια.

  1. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
    – Οι διευθυντές είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τον Δήμο, ώστε να ελέγξουν τις υποδομές των διδακτηρίων (υδρορροές, υδραυλικά, βάνες, λέβητες, ηλεκτρολογικά κ.α.). Σήμερα το πρωί επίσης, οι αρμόδιοι υπάλληλοι τηλεφώνησαν σε κάθε έναν διευθυντή σχολείου χωριστά, για να ζητηθεί η αναφορά τυχόν νέων προβλημάτων.
    – Με βάση αυτόν τον έλεγχο και τα όσα διαπιστώθηκαν σήμερα, αναφέρθηκαν ελάχιστα προβλήματα, τα οποία επιλύθηκαν ΑΜΕΣΑ.
    – Όπως για παράδειγμα, ο καυστήρας στα Νηπιαγωγεία Ριζαριού και Βαλτινού, ο συναγερμός στον λέβητα φυσικού αερίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ορισμένα θέματα με τα υδραυλικά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και ο θερμοστάτης στο 1ο Λύκειο. Το ζήτημα της στέγης στο 2ο Γυμνάσιο χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής ενασχόλησης, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί και το πρόβλημα σύντομα θα επιλυθεί.
    – Αυτά τα θέματα αναφέρθηκαν στη μόνη αρμόδια υπηρεσία να τα επιλύσει, τη Δ/νση Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων και είναι σαφές, ότι σε σύνολο 129 σχολείων, τα εμφανισθέντα προβλήματα είναι απειροελάχιστα.
    – Το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων, με βάση τον συντονισμό, τον προγραμματισμό κα την ετοιμότητα, ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις. Η δε συνεργασία με τους διευθυντές απέδειξε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία της τελευταίας στιγμής.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Εγώ κι ο Καμίνσκι στον Δημοτικό Κιν/γράφο
Επόμενο άρθρο Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δ. Τρικκαίων