Ανανέωση μισθώματος για το κτήριο Μακρή


 Πρόταση για να ανανεωθεί η σύμβασης μίσθωσης του κτηρίου του ιδρύματος Μακρή στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Γαριβάλδη θα συζητήσει την προσεχή Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Με την από 1-3-2006 συναφθείσα σύμβαση μισθώσεως, ο Δήμος Τρικκαίων εκμίσθωσε το διατηρητέο κτίριο με την επωνυμία «Ίδρυμα Λεωνίδα Κ.Μακρή-Ιατρού» 350 τ.μ.το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Γαριβάλδη στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, για το χρονικό διάστημα από 1-3-2006 έως 28-2-2011 και με τους ειδικότερους όρους που αναφέρονται σε αυτή.

Το μίσθιο λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος-πινακοθήκη και έχει φιλοξενήσει έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων.

Το μηναίο μίσθωμα μετά τις κατ ‘έτος αναπροσαρμογές ανερχόταν τον Φεβρουάριο του 2011 σε 1.700 ευρώ.

Ο συμβατικός χρόνος μίσθωσης του κτηρίου έχει λήξει τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε προκύπτει ζήτημα για τη χρήση ή όχι από τον Δήμο Τρικκαίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή – Ιατρού, έθεσε με έγγραφό του, το ζήτημα στη Δημοτική Αρχή η οποία προτείνει την ανανέωση της σύμβασης. Σύμφωνα με την πρόταση που φέρει την υπογραφή της αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Βάσως Κάκλα, προτείνεται η ανανέωση της μισθώσεως του κτιρίου του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή -Ιατρού για δυο έτη ήτοι από 1-3-2011 έως 28-2-2013.

Το μηναίο μίσθωμα να παραμείνει 1.700 ευρώ.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία μιας κοιτίδας πολιτισμού στο Ν. Τρικάλων, το νεοκλασικό κτίριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως των Τρικάλων στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Γαριβάλδη, το οποίο υπήρξε η κατοικία του Ιδρυτή και ο χώρος εξάσκησης από αυτόν του ιατρικού λειτουργήματος εκμισθώθηκε στον Δήμο Τρικκαίων προκειμένου να λειτουργήσει από αυτόν και με τη συνδρομή του Ιδρύματος αποκλειστικά ως πολυχώρος πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να φιλοξενήσει τη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος.

Αυτή η χρήση του συγκεκριμένου νεοκλασικού φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων
Επόμενο άρθρο Παραστάσεις Καραγκιόζη από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών σε Παλαιόπυργο και Μικρό Κεφαλόβρυσο