Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για την αξιολόγηση του ΤΕΙ


Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες μπροστά στην αξιολόγηση που θα ξεκινήσει την Τρίτη 5/4 .
[
Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων όταν πρόκειται να εφαρμόσουν αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία αλλά και γενικότερα να τις βαφτίζουν με ωραίες και ελκυστικές λέξεις . Το θέμα είναι όμως τα κριτήρια με τα οποία γίνεται αυτή η αξιολόγηση .Αξιολογείται άραγε:
αν οι σπουδές μας σήμερα είναι στο ύψος των αναγκών μας ή αν υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα, με τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές
αν επιτέλους θα αυξηθεί η χρηματοδότηση του ιδρύματος μας που κοντεύει να βάλει λουκέτο στην λειτουργία του
αν το ΤΕΙ μας παρέχει πλήρη εργαστηριακό και κάθε είδους εξοπλισμό, σύγχρονες υποδομές δωρεάν ή αν βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέει στην τσέπη
αν το πτυχίο που παίρνουμε έχει ουσιαστικό αντίκρισμα ή αν αυτό γίνεται κουρελόχαρτο και εμείς μόνιμοι κάτοικοι στις ουρές του ΟΑΕΔ
Η απάντηση είναι όχι!
Εσωτερικές και εξωτερικές αξιολογήσεις γίνονται κάθε χρόνο!Ας δούμε τα αποτελέσματα:
Κάθε χρόνο η χρηματοδότηση του ιδρύματος μας μειώνεται ακόμα περισσότερο!
Κάθε χρόνο όμως μεγαλώνει ο αριθμός των σπουδαστών που αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές του εξαιτίας του κόστους σπουδών!
Κάθε χρόνο βασικά μαθήματα για τα αντικείμενα που σπουδάζουμε καταργούνται ή γίνονται χωρίς τις κατάλληλες υποδομές με προχειρότητα!
Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι απόφοιτοι μένουν άνεργοι η απασχολούνται σε δουλειές που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο σπουδών τους!

Γιατί όλα αυτά;
Γιατί μέσω των αξιολογήσεων κρίνεται το κατά πόσο το ίδρυμα προσαρμόζεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και την αντιδραστική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ , τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και η προηγούμενη, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, τηρεί στο ακέραιο! Οι κατευθύνσεις αυτές απαιτούν να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα αναλώσιμα και συγγράμματα μας, προβλέπουν μέχρι και δίδακτρα στα προπτυχιακά, βάζουν τις επιχειρήσεις όλο και πιο βαθιά στη σχολή μας, να μας «σώσουν» από την υποχρηματοδότηση, αναλαμβάνοντας όλο και περισσότερες δομές του ΤΕΙ, μετατρέποντας μας σε πελάτες στο πανάκριβο εμπόρευμα της μόρφωσης!
Δεν είναι τυχαίο ότι ΤΕΙ ανεβαίνει θέσεις στα rankings ενώ οι όροι σπουδών μας διαρκώς χειροτερεύουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πορίσματα της Α.ΔΙ.Π οδήγησαν στην αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκό χάρτη με το σχέδιο Αθηνά που συγχωνευτήκαν 40 τμήμα ,ενώ έπεται και το σχέδιο Αθηνά 2 μετά την ολοκλήρωση του εθνικού διαλόγου για την παιδεία…. Έχουμε πείρα πλέον! Ας την αξιοποιήσουμε!
Οι σπουδαστές κάνουμε τη δική μας αξιολόγηση στις σπουδές μας!

Με κριτήριο τις ανάγκες τους και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για ολόπλευρη μόρφωση ,ειδίκευση πάνω στο αντικείμενο ,σταθερή δουλειά αμέσως πάνω στο αντικείμενο ,δωρεάν σπουδές για όλους !

Η αξιολόγηση τους ,που μετράει το αν «αποτελεσματικά» τσακίζονται σπουδές και το μέλλον μας δεν θα περάσει!

Προηγούμενο άρθρο Ζευγάρι καλλιεργούσε κάνναβη στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Η «Απολυμένη» με την Κατερίνα Διδασκάλου στα Τρίκαλα