Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου για την επέκταση του δικτύου φ.α. στο Βελεστίνο


Την Δευτέρα 09-01-2017 και ώρα 12.00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Μπακούρας Λεωνίδας και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Βελεστίνο, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών έως το τέλος του 2017 αρχές του 2018.

Με το Δήμαρχο παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, κ. Παλληκάρης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος, κ. Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, ο Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών και δημοτικός σύμβουλος, κ. Παπαρούνας Χρήστος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Παπατόλιας Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Κολοκοτρώνης Χρήστος και το μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΡΦ, κ. Κουβάτας Μιχάλης.

Ο  Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, αναφέρθηκε σχετικά: «Για το Δίκτυο Διανομής της Θεσσαλίας προγραμματίζονται επεκτάσεις σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει την έναρξη των εργασιών τροφοδότησης των περιοχών Βελεστίνου, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Καλαμπάκας εντός του 2017 αλλά και των περιοχών Αγιάς, Δήμου Τεμπών,  Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου, Νέας Αγχιάλου και Φαλάνης έως το 2021 με το ύψος των επενδύσεων για την πενταετία να αγγίζει τα 32,1 εκατ ευρώ.

Το Βελεστίνο επιλέχθηκε μετά από τις συνεχείς επαφές που είχαμε με τον Δήμαρχο, κ. Νασίκα Δημήτριο και το τεχνικό του επιτελείο και τις αδιάκοπες και αποτελεσματικές κινήσεις τους για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, μιας και το Βελεστίνο βρίσκεται πλησίον της Β΄ΒΙ.ΠΕ Βόλου στην οποία υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο φυσικού αερίου. Για τους δημότες του Βελεστίνου δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση διότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για όλες τις χρήσεις. Το μόνο κόστος, θα είναι τα έξοδα αλλαγής και εγκατάστασης καυστήρα».

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, επεσήμανε «Θα ήθελα να καλωσορίσω τους εκπροσώπους της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε στον Δήμο μας. Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για το Δήμο μας και για το Βελεστίνο. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, από την αρχή της θητείας μας, κατορθώσαμε να είμαστε μία από τις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας στις οποίες θα γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου και η σύνδεση- λειτουργία του θα ξεκινήσει από το τέλος του έτους 2017 αρχές του 2018. Με την κίνηση μας αυτή ενταχθήκαμε στον ενεργειακό χάρτη και βάζουμε τον Δήμο μας, πλέον, σε τροχιά ενεργειακού πολιτισμού. Καλοδεχούμενο, λοιπόν, το φυσικό αέριο στο Βελεστίνο. Δίνουμε στους δημότες μας ένα καύσιμο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Στο προσεχές διάστημα 2017 οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στη σύνδεση του φυσικού αερίου».

Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς την κατεύθυνση να προωθηθούν και τα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου μας στη σύνδεση του φυσικού αερίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε οδικά τμήματα στις Π.Ε. Λάρισας και Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Κλειστό και την Πέμπτη το ΤΕΙ Θεσσαλίας