Ειδήσεις

Ανακατασκευή και Φωτισμός Σκάλας στην Οδό Σκαρλάτου που Οδηγεί στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Δήμο Μετεώρων


Η ανακατασκευή της σκάλας που Οδηγεί στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση της πρόσβασης και την ενίσχυση της ασφάλειας των επισκεπτών και των πιστών που επισκέπτονται τον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι εργασίες περιλάμβαναν την πλακόστρωση και ενίσχυση των σκαλοπατιών, την κατασκευή ενδιάμεσου πέτρινου τοιχίου με μπάρα βοήθειας για την διευκόλυνση ανόδου και καθόδου των συμπολιτών και επισκεπτών μας .

Επιπλέον, με το  φωτισμός της σκάλας δημιουργήθηκε  μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και ομορφιάς κατά τη διάρκεια της νυχτερινής περιήγησης και θα προσθέσει μια επιπλέον γοητεία στον χώρο.

Η ανακατασκευή και ο φωτισμός της σκάλας στην οδό Σκαρλάτου αποτελεί μια προσπάθεια για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας στην περιοχή της παλαιάς πόλης της Καλαμπάκας. Ο Δήμος Μετεώρων αναγνωρίζει τη σημασία της διατήρησης και της προβολής του πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής και δεσμεύεται να διατηρήσει τα μνημεία και τα αξιοθέατα σε άριστη κατάσταση για τους επισκέπτες.

Η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περιοχή της Παλιάς Καλαμπάκας. Το συγκεκριμένο έργο  θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα προσελκύσει επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία τις βραδινές ώρες καθώς η πλατεία του ιερού ναού προσφέρει μια πανοραμική θεά της πόλης και όχι μόνο.

Προηγούμενο άρθρο Θερινό παιχνίδι, θερινή άθληση για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θεσσαλίας στις 25, 26 και 27 Αυγούστου