Αναζητούνται τρόποι για την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση στην πόλη


Μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο να μπει τάξη στην αφισοκόλληση της πόλης έχει αναλάβει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος. Μέσα στο πλαίσιο της επανεξέτασης του δημόσιου χώρου και με το δεδομένο ότι η δημοτική αρχή θέλει να παραχωρήσει το δημόσιο χώρο στους συμπολίτες μας, δήλωσε χθες ο ίδιος χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Με κάθε σεβασμό που πρέπει να υπάρχει και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, μπαίνει κι αυτό το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για ενημέρωση, και στην Εκτελεστική Επιτροπή αργότερα, που έχει να κάνει με την αφισοκόλληση, την αφισορύπανση και τους κανόνες καθαριότητας».

Εισήγηση

Σύμφωνα με όσα τονίζεται στη σχετική εισήγηση, η σημερινή κατάσταση στον τομέα της αφισοκόλλησης είναι ανεξέλεγκτη. Οργιάζει η παρανομία και αντιμετωπίζονται σχεδόν καθημερινά προβλήματα καθαριότητας στην πόλη με έξαρση κυρίως τους θερινούς μήνες. Η διαμορφωθείσα” πραγματικότητα οδηγεί σε μία αναθεώρηση του γενικότερου πλάνου αφισοκόλλησης. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε κατασκευάσει και τοποθετήσει περίπου 150 μεταλλικά πλαίσια διπλής όψεως, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και πλατείες για αφισοκόλληση. Με την πάροδο του χρόνου τα υφιστάμενα πλαίσια, αναφέρεται, αλλά λόγω φθοράς, βανδαλισμών, αφαίρεσής τους λόγω έργων και μη επανατοποθέτησής τους, κυκλοφοριακών αλλαγών, πεζοδρομήσεων και γενικότερα μη συντήρησης αυτών κρίνονται ανεπαρκή και ελλιπή. Σήμερα τα πλαίσια αφισοκόλλησης δεν ξεπερνούν τα 70. Η ανάγκη διαφήμισης με κάθε τρόπο, σημειώνεται στην ίδια εισήγηση, αυξήθηκε (νέες επιχειρήσεις, κατάσταση δομής της αγοράς, φθηνό κόστος, άμεσα αποτελέσματα κλπ) με αποτέλεσμα ο όγκος διαφήμισης αυτής της μορφής να αυξάνεται ραγδαία χωρίς η υπάρχουσα υποδομή να μπορεί να τον απορροφήσει.

Δημιουργία

Μελετάτεαι η δημιουργία ειδικών πλαισίων που θα αναρτηθούνε σε κολώνες φωτισμούς καθώς και την αποξήλωση των πλαισίων εδάφους ειδικά όσων είναι μισοκατεστραμένα και επικίνδυνα με σκοπό να παραμείνουν σε χρήση μόνο όσα εξυπηρετούν πολιτιστικούς και καθαρά ενημερωτικούς σκοπούς.
Ο Δήμος Τρικκαίων για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος προτείνει μια σειρά ενεργειών.

  • Δημιουργία συνεργείου από τον Δήμο για τον έλεγχο της αφισοκόλλησης.
  • Η άδεια αφισοκόλλησης θα δίνεται για συγκεκριμένο αριθμό ημερών και αφισών έτσι ώστε όλοι να διαφημίζονται και να διευκολύνονται.
  • Δεν δίνεται άδεια για παραπάνω από την μισή δυναμικότητα, ώστε να υπάρχει παράλληλα χώρος και για δεύτερο διαφημιζόμενο.
  • Η διάρκεια της άδειας δεν ξεπερνά τις 5 ημερολογιακές ημέρες.
  • Θα δημιουργηθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα αφισοκόλλησης με κοινοποίηση στην Δημοτική Αστυνομία.
Προηγούμενο άρθρο H σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Επόμενο άρθρο Θερινό ωράριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης