ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ «ΜΑΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


 Με αναγνωριστικές ματιές των καταναλωτών σε βιτρίνες και τιμές, καθώς και στα ποσοστά έκπτωσης, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων στα καταστήματα της πόλης των Τρικάλων.

 Κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα ήταν χαμηλή ενώ αν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή μας άφηναν περιθώρια για να βγει ο κόσμος στην αγορά.
Αν και οι εκπτώσεις ξεκίνησαν επίσημα από χθες, εντούτοις τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα από τις αρχές της εβδομάδας οι έμποροι είχαν αναρτήσει στις βιτρίνες ταμπελάκια που αναγραφόταν οι εκπτώσεις και τα ποσοστά.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τις εκπτώσεις διαθέτοντας ποικιλία ειδών, άριστης ποιότητας και φυσικά σε συμφέρουσες τιμές.

Στις περισσότερες προσθήκες των καταστημάτων φιγουράρουν υψηλά ποσοστά έκπτωσης με την πλειοψηφία των ειδών να πωλούνται κατά 30% έως και 70% χαμηλότερα, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
«Τα ποσοστά των φετινών χειμερινών εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα υψηλά. Όσο για τα είδη που διαθέτουν είναι άριστης ποιότητας και καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα», σημείωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλλέας.
Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις με βάση τις σχετικές διατάξεις θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με μέλη της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου Τρικάλων οι έμποροι ευελπιστούν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως εξαιτίας της κατά πολύ μικρότερης από το αναμενόμενο κίνησης το περασμένο διάστημα.

«Όπως είναι γνωστό η εορταστική περίοδος δεν ήταν η καλύτερη για τους εμπόρους των Τρικάλων και γενικότερα όλης της χώρας. Η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα οι έμποροι να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις εκπτώσεις. Ο χρόνος θα δείξει.», συμπλήρωσε ο κ. Καλλέας.
Οι πρώτες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και για την τοπική αγορά, καθώς από την «συμπεριφορά» των καταναλωτών θα μπορέσουν να εξαχθούν και κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας.

Προηγούμενο άρθρο Υψηλά τα ποσοστά εκπτώσεων και στην Πύλη
Επόμενο άρθρο Το παραγωγικό προφίλ του νέου δήμου Τρικκαίων