Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται και η πλατεία σε Παναγία Επίσκεψη – 4ο Δημοτικό


Άλλο ένα έργο για το Βαρούσι υπέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Πρόκειται για την «Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου Ι.Ν. Αγ. Επίσκεψης στην Πόλη των Τρικάλων», που αφορά και στην πλατεία πέριξ της εκκλησίας και στον χώρο μπροστά από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» με προϋπολογισμό 610.000 € και τον έργο ανέλαβε η εταιρεία «Α.ΛΙΤΟΥ-Γ.ΓΚΕΚΑΣ Ο.Ε», μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού. Η σύμβαση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων υπογράφτηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.

Η μελέτη που είχε εκπονηθεί ήδη από το 2022 προβλέπει ένα έργο που θα εκσυγχρονίζει, ομορφαίνοντας, την εικόνα της περιοχής. Βάσει της μελέτης, προβλέπεται αποκατάσταση της πλακόστρωσης του υπαίθριου χώρου γύρω από τον περιβάλλοντα χώρου του Ι.Ν. της Αγ. Επίσκεψης και του 4ου Δημοτικού και δημιουργία νέων καθιστικών και νέων χώρων πρασίνου.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε μια έκταση 2350 τ.μ., για την εξυπηρέτηση του σχολείου και της εκκλησίας. Περιλαμβάνουν, επίσης, νέα παρτέρια – καθιστικά γύρω από το σχολείο και την εκκλησία, νέο φωτισμό, νέο δίκτυο ομβρίων, χώρο καθιστικού με πολλαπλή χρήση στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας. Ακόμη, τοποθετούνται νέα υλικά, αποξηλώνονται όλα τα παλιά και γίνονται πρόσθετες διαμορφώσεις, ενώ έμφαση δίνεται και στα υλικά για την ομαλή διεξαγωγή της τοπικής κυκλοφορίας.
Ουσιαστικά διαμορφώνεται μια νέα πλατεία, που εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια του Δήμου Τρικκαίων για αναβάθμιση όλη της παραδοσιακής συνοικίας των Τρικάλων. Ηδη ο κ. Σακκάς υπέγραψε και το διπλό έργο της αναβάθμισης των δρόμων στο ΒΑρούσι και της ανάδειξης της οικίας Τζάνα σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης της συνοικίας του Βαρουσίου.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης και στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Λύσεις για το ωράριο τουριστικών καταστημάτων διερευνά ο Δήμος Τρικκαίων