Ανάληψη υποχρεώσεων του μέτρου 144 και υποβολή αιτήσεων πληρωμής β’ δόσης από κληρονόμους θανόντων δικαιούχων


Η ΕΑΣ Τρικάλων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενος ότι στο πλαίσιο της ισχύουσας πρόσκλησης του μέτρου 144 για υποβολή αιτήσεων πληρωμής β’ δόσης, διευκρινίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πως εφόσον ο ενταγμένος δικαιούχος του μέτρου 144, στον οποίο έχει καταβληθεί η α’ δόση της ενίσχυσης, έχει αποβιώσει, ενώ διατηρούσε την ιδιότητα του δικαιούχου του μέτρου, δίδεται η δυνατότητα ανάληψης του εγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας καπνού από κληρονόμο της εκμετάλλευσης και των δικαιωμάτων καπνού.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά οικογένειες καπνοπαραγωγών του Νομού Τρικάλων  οι αρχηγοί των οποίων  απεβίωσαν και μπορούν πλέον οι κληρονόμοι τους να αναλάβουν οι ίδιοι το επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας.

Να σημειωθεί ότι η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012.

Απαραίτητη προϋπόθεση ο κληρονόμος να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων στο όνομά του και να έχει υποβάλει δήλωση ενιαίας ενίσχυσης ΑΕΕ 2012 (ΟΣΔΕ). 

Οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται, στην ΕΑΣ Τρικάλων,  στο αρμόδιο Τμήμα Συνεταιρισμών, (Ιουλιέτας Αδάμ 13, 1ος όροφος), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Από την ΕΑΣ Τρικάλων

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων στα ΚΑΠΗ
Επόμενο άρθρο ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΙΝΑ