Ειδήσεις

Αμφικτιονία Καραγκούνηδων: Με κλαρίνα και χορούς τιμήθηκε ο Χρήστος Παπαπολύκαρπος


Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε από την  Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων, στην πλατεία των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, η εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Παπαπολύκαρπου, που έφυγε από την ζωή πριν έξι μήνες.

Ο Χρήστος Παπαπολύκαρπος ήταν ιδρυτικό μέλος της Αμφικτιονίαςκαι ένα από τα εννέα ισόβια μέλη της, ενώ υπηρέτησε τους σκοπούς της από τη θέση του Α’ αντιπροέδρου και του αναπληρωτή προέδρου.

Παράλληλα, ήταν αυτός που από τη θέση του προέδρου του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Καλυβίων (ΕΛΟΚ), ανέδειξε επί πολλά χρόνια τον τοπικό πολιτισμό των Μεγάλων Καλυβίων, ενώ η συμμετοχή του στα κοινά δεν περιορίζονταν μόνο σε θέματα πολιτισμού και λαϊκών παραδόσεων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια του 8ου Εθνολογικού Συνεδρίου και του 8ου Καραγκούνικου Ανταμώματος, που θα γίνουν στο Προάστιο του Δήμου Παλαμά στις 14, 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Απόστολος Φιρφιρής, αυτή η τιμητική εκδήλωση μνήμης, θα καθιερωθεί και θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στα Μεγάλα Καλύβια, έδρα της Αμφικτιονίας για το νομό Τρικάλων, δύο εβδομάδες πριν από κάθε Καραγκούνικο Αντάμωμα.

Ο κ. Φιρφιρής, με βαθιά συγκίνηση αναφέρθηκε στον αείμνηστο Χρήστο Παπαπολύκαρπο,για τη σχέση του με την Αμφικτιονία αλλά και για τιςδιαπροσωπικές τους σχέσεις που αναπτύχθηκαν μέσω της συνύπαρξής τους στην Αμφικτιονία. Ανέγνωσε το Ψήφισμα για τον Χρήστο Παπαπολύκαρποκαι το επέδωσε στην κόρη του Γεωργία, η οποία ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική εκδήλωση.

Αντίγραφο του Ψηφίσματος επιδόθηκε στον αντιπρόεδρο της Αμφικτιονίας για το νομό Τρικάλων κ. Θωμά Χαχάμη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τοπικοί βουλευτές και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, μόνο θετικά λόγια είχαν να πουν για τον Χρήστο Παπαπολύκαρπο και την πολύπλευρη προσφορά του.

Μεγάλη συγκίνηση στο κοινό προκάλεσε το βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή της βραδιάς, με δηλώσεις του Χρήστου Παπαπολύκαρπου και φωτογραφίες από προσωπικές και δημόσιες στιγμές του.

Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία στήριξαν ο Δήμος Τρικκαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων, παρουσιάστηκε καραγκούνικο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο Τρικάλων «Ασκπληπιός» με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, ενώ ακολούθησε χορός με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και μέτρα για το κυκλοφοριακό λόγω έργων
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε το πρόγραμμα Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία