Ειδήσεις

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες στα Τρίκαλα


Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) συνεχίζει τις πρωτοβουλίες  έμπρακτης αλληλεγγύης  στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που μένουν στα Τρίκαλα, στο χώρο του «Ατλάντικ». Ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Μισθωτών Λογιστών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων , σωματεία με τα οποία μας ενώνουν πολλές κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες κατά το προηγούμενο διάστημα, για συλλογή και διανομή ειδών ρουχισμού και παιχνιδιών  στους πρόσφυγες. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ο σύλλογός μας είχε διοργανώσει παιδική γιορτή με τη συμμετοχή δεκάδων προσφυγόπουλων, όπου και   μοιράστηκαν σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια κλπ). Την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη δώσαμε το παρόν στο χώρο του «Ατλάντικ» , συμβάλλοντας με την προσφορά μας σε ρούχα και παιχνίδια που μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ)  συνδυάζει τον αγώνα για τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα των γυναικών  της λαϊκής οικογένειας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Έχουμε χρέος όλοι μας να αντιτάξουμε τη δική μας αλληλεγγύη αλληλεγγύης ίσου προς ίσο και όχι φιλανθρωπίας αφ’ υψηλού απέναντι στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουμε την κοινή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται οι εργαζόμενες , οι άνεργες , οι νέες μέσα από το Σύλλογο Γυναικών και τα  σωματεία τους, μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

 

 

Τρίκαλα, 30/12/2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Προηγούμενο άρθρο Χειμερινή ανάβαση στην Τριγγία
Επόμενο άρθρο Ευχές του δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα για τον ερχομό του νέου έτους