Ειδήσεις

Αλληλεγγύη και αγώνας ενάντια στην πλημμύρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης


Η τεράστια καταστροφή που προξένησε η πλημμύρα στο νομό Καρδίτσας, μετά την επέλαση του «Ιανού» είναι αποτέλεσμα της καταπατητικής δραστηριότητας της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των ταγών της στο τοπικό και κεντρικό κράτος. Τα κυβερνητικά κλιμάκια, σε μία παλαιού τύπου κομματική επίσκεψη στην περιοχή, μέρες μετά την καταστροφή, έπεισαν πως ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί μόνο στα πλαίσια των κατασταλτικών του υπηρεσιών… Η υγειονομική ζώνη των δεκάδων αστυνομικών γύρω από τον Κ. Μητσοτάκη, ο προπηλακισμός και το χτύπημα πολιτών, δεν μπορεί να φιμώσει την οργή και την αγανάκτηση. Τα κυβερνητικά επιτελεία και οι ντόπιοι τοποτηρητές τους, όχι απλά δεν ζήτησαν καμία συγνώμη για την καταστροφή που προκάλεσαν οι χειρισμοί τους και οι πολιτικές τους, αλλά εμφανίστηκαν στην πόλη της Καρδίτσας ως βασιλείς που αδυνατούν και αδιαφορούν να  επικοινωνήσουν με τις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες.  Η στάση τους  διευρύνει τη λαϊκή οργή, καθώς προσπαθούν να παρουσιάσουν έναν κρατικό μηχανισμό που δουλεύει προς όφελος των πολιτών. Η λάσπη που έπνιξε όμως το νομό Καρδίτσας καταμαρτυρά το ακριβώς αντίθετο. Οι σημερινοί και παλαιότεροι κυβερνητικοί διαχειριστές κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα εναντίων μας και εναντίων της ίδιας της φύσης.

Πολλοί θα πουν πως τώρα δεν είναι ώρα για πολιτική και πως «όλοι μαζί» να συμβάλουμε στο κλείσιμο των πληγών. Δεν μπορούμε όλοι μαζί. Δεν μπορούμε μαζί με τον μαυραγορίτη φούρναρη που πουλάει το ψωμί 3 ευρώ. Δεν μπορούμε μαζί με τις κρατικές υπηρεσίες που δίνουν επιλεκτική βοήθεια στους “φίλους” και “γνωστούς”. Δεν μπορούμε μαζί με γνωστή μεταφορική εταιρία της περιοχής, που ανακοινώνει δωρεάν μεταφορά βοήθειας στην πόλη και παράλληλα είναι αυτή που σχεδιάζει να ισοπεδώσει  τα Άγραφα, μεταφέροντας τον εξοπλισμό των ανεμογεννητριών. Δεν μπορούμε μαζί με τις ανακοινώσεις συμπαράστασης της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» που κατασκευάζει το αιολικό πάρκο στον Τύμπανο της Αργιθέας, πάνω από την κατεστραμμένη Οξυά.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Μακριά από λογικές σωτήρων οργανώνουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα για να ξανασταθεί ο λαός της Καρδίτσας στα πόδια του. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό του λαού της Καρδίτσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Δημιουργούμε τα δικά μας δίκτυα διανομής, πέρα από τους μηχανισμούς του κράτους.  Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους και όλες εκείνους /ες που βρεθήκαμε πολλές φορές στο δρόμο του αγώνα, για να σταματήσει το έγκλημα στις ζωές μας, στα κοινωνικά μας δικαιώματα, η λεηλασία της φύσης.  Σε αυτή την κατεύθυνση η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει την κινητοποίηση που καλούν αγωνιστικές συλλογικότητες στην πόλη της Καρδίτσας την Παρασκευή 25/09 στις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία. Η αρωγή μας στο λαό της Καρδίτσας δεν έχει συμβολικό και εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Δεν είμαστε κομματάρχες που χαρίζουμε υποσχέσεις και υποσχόμαστε λύσεις – μπαλώματα, με ημερομηνία εξαργύρωσης.  Ώμο με ώμο, όπως μάθαμε να δίνουμε όλες της μάχες θα δώσουμε και τη μάχη για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων, με προτεραιότητα στα πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα, τη μάχη για την προστασία του τόπου μας, της φύσης του, των ζωών μας.

Προηγούμενο άρθρο Νέος εξοπλισμός 906.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η ΠΕΔ