ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΑΜΟΥΛΙΟΥ


  

Η προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων τα τελευταία οχτώ χρόνια και σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων στο ζήτημα της σχολικής στέγης αποφέρει καρπούς, μιας και σιγά-σιγά ολοκληρώνονται τα νέα υπερσύγχρονα διδακτήρια.

Την Πέμπτη 16-09-2010, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου, εκπαιδευτικού προσωπικού, γονιών και μαθητών, θεμελίωσε την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Φλαμουλίου, που θα καλύψει πλέον για τα επόμενα 15 χρόνια τις ανάγκες της περιοχής.

 Αρχικά έγινε ο αγιασμός και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του Σχολείου, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο, τον Νομάρχη κ. Ηλία Βλαχογιάννη και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά θεμελιώνουμε ένα καινούριο σχολικό συγκρότημα – προσθήκη στο ήδη υπάρχον – με τον προϋπολογισμό να φθάνει στις 550.000 ευρώ. Τα χρήματα τα εξασφαλίσαμε μετά από μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης.

Το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων στον τομέα της εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα άνετο περιβάλλον για να μπορούν να μάθουν τις νέες τεχνολογίες, να μάθουν τον πολιτισμό μας, τα γράμματα.

Υποσχόμαστε από την πλευρά μας όσο μπορούμε να προσπαθούμε για να βελτιώσουμε τις υποδομές και στο τέλος εσείς θα κρίνετε αν και πόσο τα καταφέραμε».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος τόνισε:

«Πάντα χαιρόμαστε όταν θεμελιώνουμε μία καινούρια έδρα, ειδικά όταν αυτή αφορά στην εκπαίδευση. Αυτό το έργο είναι συμβολικό και δείχνει ότι το Φλαμούλι μεγαλώνει και τα παιδιά αυξάνονται και χρειαζόμαστε καινούριες αίθουσες. Ήδη υπάρχει και μια μελέτη για την αναμόρφωση της αυλής, αλλά προς το παρόν πάγωσε λόγω του μνημονίου της κρίσης.

Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη και το επιτελείο του που προγραμμάτισαν και υλοποίησαν μια πλειάδα έργων μέσα στην πόλη των Τρικάλων και έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που να λείπουν πλέον ελάχιστα κτίρια για να είμαστε αυτάρκεις ως πόλη στο θέμα της εκπαίδευσης».

Το έργο έγινε με πιστώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και κατασκευάζεται το νέο κτίριο επέκτασης στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο Φλαμουλίου επιφάνειας 341,00m2 περίπου.

Το κτίριο επέκτασης είναι ισόγειο και περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πληροφορικής – φυσικοχημείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και κυλικείο. Στη θέση του υπάρχοντος λεβητοστασίου θα κατασκευαστεί νέος χώρος λεβητοστασίου.

Ανάδοχος του έργου είναι η Βράκας ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ.   

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός στους Εμπόρους των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζεται η πλατεία Δικαστηρίων