Ειδήσεις

Αθ. Τύμπας : Ο κ. Φίλης τη δουλειά του και οι θεολόγοι τη δουλειά τους


Δυστυχώς όχι μόνο από τον κύριο Φίλη αλλά και από τους επόμενους υπουργούς Παιδείας θα ακούσουμε παράδοξα πράγματα για το μάθημα των Θρησκευτικών. Αφού ως χώρα θέλουμε Ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υποστούμε και τις συνέπειες μιας και η Ευρώπη αποδέχεται όλες τις θρησκείες ως ίσες μεταξύ τους. Αυτό προωθεί η αίρεση του Οικουμενισμού της οποίας αρχηγός είναι ο Πάπας.

Το επόμενο βήμα θα είναι , είτε αυτή είτε επόμενη κυβέρνηση να ψηφίσει το χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Ας διαμαρτυρηθούμε με την ψήφο μας και οι κυβερνώντες αν «έχουν τα κότσια» ας κάνουν ένα δημοψήφισμα για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα.

Στην πράξη όμως με τις σημερινές οδηγίες του υπουργείου προς τους Θεολόγους και την  ανόητη αναπροσαρμογή της ύλης τι κάνουμε; Απλά αγαπητοί συνάδελφοι στο βιβλίο ύλης ας γράψουμε αυτά που θέλει να διδάσκουμε ο κύριος Φίλης, π.χ. για τον Βουδισμό, όμως πέντε λεπτά να δίνουμε κάποια στοιχεία γι’ αυτή τη θρησκεία και όλη την άλλη ώρα με επιχειρήματα και διάλογο ας δείχνουμε στα παιδιά μας την ανωτερότητα της μοναδικής αληθινής θρησκείας.

Η Ορθοδοξία είναι ο μόνος τρόπος ζωής που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην αγιότητα. Μόνο εμείς έχουμε Άγια Λείψανα που θαυματουργούν, μόνο εμείς μετά την Ανάσταση του Κυρίου δε φοβόμαστε τον θάνατο και την αμαρτία. Μόνο οι αληθινοί χριστιανοί είναι ευτυχισμένοι και πραγματικά ελεύθεροι.

Ανέφερα τη λέξη κλειδί: ελευθερία. Το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης δεν θέλει οι άνθρωποι να είναι ελεύθερες προσωπικότητες και επαναστάτες. Θέλει να δημιουργεί πολέμους για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους όπου αυτό το συμφέρει, όπου υπάρχει οικονομικό κέρδος. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο για να έχει φθηνά εργατικά χέρια θα φροντίζει μέσα από την παιδεία που ελέγχει, οι Μωαμεθανοί, οι Καθολικοί, οι Προτεστάντες ακόμα και οι άθεοι να είναι μεταξύ τους «αδέλφια» και να κάνουν υπακοή στον καλό τους «πατέρα».

Πριν πέντε χρόνια σε μια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας κάλεσαν ένα σεβαστό καθηγητή μου της Θεολογικής Σχολής· «έφυγα μου είπε διότι τα άλλα τέσσερα μέλη της επιτροπής ήταν μασώνοι και αποφάσιζαν ό,τι ήθελαν. Πού να βγάλω άκρη μαζί τους! ».

Ας μην τα ρίχνουμε όμως όλα πάνω στην πολιτεία και τους πολιτικούς. Δυστυχώς υπάρχουν και αρκετοί Θεολόγοι αθεολόγητοι οι οποίοι συμφωνούν για την μετατροπή του μαθήματος από ομολογιακό σε θρησκειολογικό. Οι εν λόγω Θεολόγοι έχουν πέσει, χωρίς ίσως να το έχουν συνειδητοποιήσει, στην αίρεση του οικουμενισμού και της νεοπατερικής ή μεταπατερικής Θεολογίας ,που πιστεύει πως οι αλήθειες και τα κείμενα των Αγίων Πατέρων ήταν χρήσιμα μόνο για την εποχή τους. Λες και οι ψυχές των ανθρώπων ήταν άλλες τότε και άλλες σήμερα.

Αγαπητοί Θεολόγοι ας αγωνιστούμε στην προσωπική μας ζωή να ξεριζώσουμε τα πάθη απ’ την καρδιά μας, ας δώσουμε στους μαθητές μας τις παραδόσεις της πατρίδας μας και τα Αγιοπατερικά κριτήρια και τότε δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε ούτε από τις αλλαγές του σήμερα ούτε από τις αλλαγές του αύριο.

Στο επόμενο άρθρο μου θα αναφερθώ στο χρέος της Ορθόδοξης Εκκλησίας να δημιουργήσει σε κάθε πόλη τα δικά της νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

 

Του π. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου- Μουσικού

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σειρά έργων για τον Δ. Τρικκαίων στα πλαίσια της Κοινωφελούς Εργασίας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ