Ένταξη του έργου «Δασοτεχνική διευθέτηση τμήματος συμβάλλοντα Βαθυρεμιώτη στη θέση ¨ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ¨ της Τ.Κ. Βαθυρρεύματος Δήμου Πύλης»


Ο Δήμος Πύλης έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής την απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο: «Δασοτεχνική διευθέτηση τμήματος συμβάλλοντα Βαθυρεμιώτη στη θέση ¨ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ¨ της Τ.Κ. Βαθυρρεύματος Δήμου Πύλης».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 380.000€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαΐκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η πράξη εντάσσεται στο Μέτρο 226 «Αποκατάσταση Δασοκομικού Δυναμικού και εισαγωγή δράσεων πρόληψης», Δράση 2 «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος αναφέρει ότι: «τα έντονα χειμαρρικά φαινόμενα που αναπτύσσονται στο συγκεκριμένο τμήμα του συμβάλλοντα ¨ΒΑΘΥΡΕΜΙΩΤΗ¨  και οι συνεχείς ολισθήσεις και γεωκατακρημνίσεις επιβάλλουν την όσο το δυνατό μεγαλύτερη προστασία της περιοχής μέσω ενός συστήματος ελέγχου και αποτροπής της διακίνησης φερτών υλικών και των λοιπών χειμαρρικών φαινομένων. Έτσι, θα επιτευχθεί η προστασία, η αποκατάσταση και η βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής».

 

«Την ένταξη άλλων δυο πράξεων έλαβε ο Δήμος Πύλης μέσω του Δασαρχείου Τρικάλων»

Ο Δήμος Πύλης μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δασαρχείο Τρικάλων έλαβε την απόφαση ένταξης των πράξεων «Δασοτεχνική διευθέτηση κλάδου ¨ΜΠΑΡΕΣ¨ στην Τ.Κ. Στουρναραίικων Δήμου Πύλης» & «Δασοτεχνική διευθέτηση κλάδου ¨ΤΟΥΡΝΟΣ¨ στην Τ.Κ. Βαλκάνου  Δήμου Πύλης», προϋπολογισμού 2.235.000€ & 393.600€ αντίστοιχα.

Οι πράξεις εντάσσονται στο Μέτρο 226 «Αποκατάσταση Δασοκομικού Δυναμικού και εισαγωγή δράσεων πρόληψης», Δράση 2 «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».

Σκοπός των δασοτεχνικών διευθετήσεων είναι η απόσβεση των χειμαρρικών προβλημάτων και η αποτροπή των ολισθήσεων και γαιωκατακρημνισμάτων, το οποίο αποσκοπεί στην προστασία και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Η προστασία θα επιτευχθεί με την εκτέλεση συνδυαστικά προστατευτικών, αναδασωτικών και δομικών εργασιών.

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΤΥΡΑΣ κατακτά (και) την αγορά της Ρωσίας
Επόμενο άρθρο Αναβολή ημερομηνίας παράδοσης του ελαιόλαδου - Παράδοση στις 31 Μαΐου στην Παλαιά Ζωαγορά