Ειδήσεις

Έμπρακτη και συνεχής στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς


Τη συνεχιζόμενη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς της περιοχής, επαναβεβαίωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς. Κατά τη διάρκεια νέας συνάντησής του με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγ. Καλυβίων, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε στα όσα ήδη έχει κάνει εμπράκτως ο Δήμος για τους πλημμυροπαθείς, σε επίπεδο οικιστικής αποκατάστασης, σίτισης, στέγασης όλο το προηγούμενο διάστημα, κοινωνικής μέριμνας κ.α.
Προηγουμένως, τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν αιτήματα στον Δήμαρχο, είτε για θέματα αρμοδιότητας του Δήμου είτε για θέματα που αφορούν σε υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης. Για αυτά, ο κ. Σακκάς τόνισε ότι θα επαναπροωθήσει σχετική επιστολή με τα δίκαια αιτήμα, ζητώντας επίλυση των ζητημάτων (π.χ. αποζημιώσεις και επίσπευσή τους, τεχνικά ζητήματα για αιτήσεις – αποζημιώσεις, ζητήματα επισκευών, επιδομάτων ενοικίου κ.α.)
Οσον αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του Δήμου, ο κ. Σακκάς στάθηκε με έμφαση στην οικιστική αποκατάσταση που ήδη υλοποιείται
– με την παράδοση κλειδιών στους πλημμυροπαθείς για τα 9 σπίτια στα Εργατικά της Σωτήρας
– με την εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων στα οικόπεδα δικαιούχων.
Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα καθαριότητας, καθαρισμού καναλιών και αγροτικών δρόμων, με τον κ. Σακκά να τονίζει ότι και αυτά βρίσκονται ήδη σε πορεία υλοποίησης από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ενδιαφέρουσα η ομιλία για τα φλέγοντα ζητήματα της δεκαετίας του 1940
Επόμενο άρθρο Νέες τηλεφωνικές συνδέσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων