Έμπρακτη βοήθεια στους απεργούς χαλυβουργούς


 Οι 400 εργαζόμενοι της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι σε απεργία για 40 συνεχόμενες μέρες  ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει συνολικά 50 εργάτες, για να τους εκβιάσει να δεχθούν εκ περιτροπής εργασία με ελαστικό ωράριο ή 5ωρο και μείωση αποδοχών κατά 40%. Η παραγωγή του εργοστασίου και τα κέρδη αυξήθηκαν φέτος, η εργοδοσία όμως εκβιάζει τους εργάτες, ότι, αν δεν σκύψουν το κεφάλι, θα απολύσει συνολικά 180 εργάτες.

Η εργοδοσία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, και οι υπόλοιποι μεγαλοεπιχειρηματίες, αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  για να μειώνουν μισθούς και μεροκάματα, να εκβιάζουν και να απολύουν.

Αυτή η πολιτική, θα συνεχιστεί με την συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. και θα χειροτερέψει. Η διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης είναι απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των νέων μνημονίων.

Πολύτιμη βοήθεια στην εργοδοσία προσφέρουν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των πλειοψηφιών στην Ομοσπονδία Μετάλλου και στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, που όχι μόνο δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να στηρίξουν τους απεργούς, αλλά και τους “συμβουλεύουν” να υποταχθούν, τους συκοφαντούν, προσπαθούν να τους διαιρέσουν

Η απάντηση των χαλυβουργών στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

είναι και δικός μας.

Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Ο αγώνας των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έχει ξεπεράσει τα όρια του εργοστασίου. Αφορά όλους τους εργαζόμενους καθώς το τείχος αντίστασης που έχει υψωθεί εκεί με όπλο την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη πρέπει να επεκταθεί σε κάθε χώρο εργασίας. Πρέπει «να γεννηθούν πολλές νέες “Χαλυβουργίες”», γιατί η εργοδοσία άρχισε να χτυπά συντονισμένα. Γι’ αυτό και πρέπει τώρα η εργατική τάξη  να συντονίσει τη δράση της απέναντι στο μέτωπο που έχουν συγκροτήσει τα μονοπώλια για να χτυπήσουν ό,τι εργατικό δικαίωμα υπάρχει. 

 Στην ποικιλόμορφη  συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς, που φτάνει από όλη τη χώρα στις πύλες του εργοστασίου ,συμμετέχει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων με προσφορά 120€  στον αγώνα των απεργών.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Σωματείου Χαλυβουργών -για προσφορά χρημάτων στον αγώνα τους- είναι:  200/623301-52 Εθνική Τράπεζα

Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, με συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τις οικογένειες των απεργών.

Από το ΔΣ

Προηγούμενο άρθρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR από το Ερυθρό Σταυρό
Επόμενο άρθρο ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ: συμπληρώθηκαν 94 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση