Ειδήσεις

Έμπρακτη αλληλεγγύη των Εκπ\κων Τρικάλων του ΠΑΜΕ στους πρόσφυγες της πόλης μας


Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, για να τα παραδώσουμε στους πρόσφυγες που ήρθαν σήμερα στην πόλη μας.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τους πολέμους που προκαλούν  σε Συρία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπονομεύουν και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και το μέλλον τους, εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Στην πραγματικότητα Αμερικάνοι, Γάλλοι, Ρώσοι και άλλοι ιμπεριαλιστές ανεβάζουν την αντιπαράθεσή και τους ανταγωνισμούς τους, με θύματα τους ίδιους τους λαούς. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή της ΕΕ που τους πνίγει στη Μεσόγειο. Το ενδιαφέρον της Ε.Ε και της κυβέρνησης  για τους πρόσφυγες είναι υποκριτικό και τα δάκρυα της κροκοδείλια.
Ως ΠΑΜΕ εντείνουμε την πάλη μας, για να βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, των θυμάτων δηλαδή από τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, που εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα. Για μας η απάντηση σ΄ αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι η υποτιθέμενη «απολίτικη» «φιλανθρωπία», που αξιοποιείται απ΄ την κυβέρνηση, και διάφορες Μ.Κ.Ο., ή ακόμα και καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όλων αυτών δηλαδή που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης και δήθεν «θυμήθηκαν»  τώρα τον ανθρωπισμό.
Η απάντηση είναι η έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες. Είναι η αλληλεγγύη ίσου προς ίσο. Είναι προσφορά του εργάτη και του ανθρώπου του μόχθου προς κάθε ξεριζωμένο και κατατρεγμένο. Είναι κομμάτι προσφοράς του λαού μας  από  τα αγαθά, που δε φτάνουν ούτε γι’ αυτόν, αλλά συνειδητοποιεί ότι  κάποιοι ξεριζωμένοι  τα ΄χουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη.
 Στο  πλαίσιο αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους στο σύνολό τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, συμβάλλοντας  στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως:   τρόφιμα, γάλατα, νερά, κονσερβοποιημένες τροφές (πλην χοιρινού) είδη υγιεινής για παιδιά και μωρά  αλλά και είδη γραφικής ύλης και ζωγραφικής για τα μικρά παιδιά.
Η συλλογή θα γίνει 
Παρασκευή 11 Μάρτη  και ώρες 6 μ.μ. εως 8 μ.μ.,
στο ισόγειο του  Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.  
 
  Δυναμώνουμε την πάλη μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που, κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο, αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο.
  Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
   Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, το ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Τρικάλων

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ Τρικάλων : Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την περίθαλψη των προσφύγων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Δημάρχων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας