Ειδήσεις

Έκθεση stroller στην αίθουσα της Πινακοθήκης Θ. Μάρκελλου


Μια διαφορετική ματιά στο σκίτσο και τη ζωγραφική, δίνει η έκθεση stroller του Σερίφ Σαλαμπί, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στην ανακαινισμένη αίθουσα της Πινακοθήκης Θεόδωρου Μάρκελλου, στα Τρίκαλα. Πρόκειται για εμπλουτισμένη συλλογή έργων «που εμπνέεται από τον ήρωα της διπλανής πόρτας, από τους ψίθυρους  – πίσω από τοίχους-πόρτες  πριν αυτοί γίνουν ιστορίες».
Όπως αναφέρει ο κ. Σαλαμπί,»α σκίτσα της σειράς Stroller δεν ανήκουν σε κάποια θεματική ενότητα. Φλερτάρουν με τον σουρεαλισμό, ακονίζοντας ,πολλές φορές το βλέμμα του θεατή. Αποτυπώνουν «εσωτερικά δωμάτια» των ανθρώπων. Όνειρο και Πραγματικότητα γεφυρώνονται με μοναδικό στόχο την κατανόηση του ασυνείδητου. Το αποτέλεσμα της αποτύπωσής του, σε εικόνες, αφήνεται  στην κρίση του καθενός…».
Ο νέος χώρος που παραδόθηκε στους τρικαλινούς φιλότεχνους, τους καλλιτέχνες εντός και εκτός Τρικάλων (επί της οδού Γαριβάλδη 6), διαθέτει πλέον επιφάνειες, φωτισμό και δυνατότητες για παρουσίαση μικρών εκθέσεων ζωγραφικής ή εικαστικών. Με τον τρόπο αυτός, και αφού ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί το 2016 ως θεατρική σκηη για «Το σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα», αποκτά νέα μορφή αι χρήσηγια τον Δ¨ημο Τρικκαίων.
Παρόντες ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, που εγκαινίασε την έκθεση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Εφη Λεβέντη, η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Τάσος Κατσιάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κολίτσας.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 11 Απριλίου για το φιλότεχνο κοινό των Τρικάλων και τις ώρες 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 κάθε μέρα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Νέους από διάφορες χώρες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας