Ειδήσεις

Έκθεση φωτογραφίας για το skate στο Μουσείο Τσιτσάνη


Ο Σύλλογος Εναλλακτικού Αθλητισμού Τρικάλων (Σ.ΕΝ.Α.Τ.) διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, στο πλαίσιο της έκδοσης του φωτογραφικού βιβλίου “Ένα Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες” του Βαγγέλη Νεοφώτιστου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα, 15 -17 Φεβρουαρίου 2018, από 18:00 – 21:00.

Το βιβλίο

Το 2006 με αφορμή τις σπουδές του, ο Βαγγέλης Νεοφώτιστος ξεκίνησε να καταγράφει φωτογραφικά την παρέα με την οποία έκανε πατίνι. Αρχικά ξεκίνησε σαν απλή καταγραφή και αποτύπωση αναμνήσεων. Μετέπειτα, συνειδητοποίησε ότι αυτή η καταγραφή θα μπορούσε να αποτυπώσει την υποκουλτούρα του skate με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο λαμβάνει ο περισσότερος κόσμος από  τα  μέσα ενημέρωσης.

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες» παρουσιάζει τον ρόλο του skate σαν παιχνίδι μέσα στην πόλη, την ευθύνη των πράξεων και την στάση ζωής μιας παρέας, καθώς και τις προτεραιότητες που δίνουν σημασία στο καθημερινό της παιχνίδι: το πατίνι.

 

Βαγγέλης Νεοφώτιστος

Ο Βαγγέλης Νεοφώτιστος σπούδασε Φωτογραφία και Βίντεο στην Θεσσαλονίκη. Συνέχισε τις σπουδές του στην Σχολή Καλών Τεχνών του Ταλλίν της Εσθονίας (Estonian Academy οf Arts), στην οποία ολοκλήρωσε ένα σεμιναριακό κύκλο σπουδών στο Μεταπτυχιακό Τμήμα, με θέμα, Οπτικές / Ηχητικές Εγκαταστάσεις και Ιστορία της Σύγκλισης των Τεχνών. Εργάζεται σαν freelance φωτογράφος, camera man και μοντέρ.

 

Το φωτογραφικό λεύκωμα “Ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλφειός και διατίθεται σε βιβλιοπωλεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνία:

www.alfeiosbooks.com

cargocollective.com/agwr

facebook.com/agamewr

 

Σύλλογος Εναλλακτικού Αθλητισμού Τρικάλων

Ο Σύλλογος Εναλλακτικού Αθλητισμού Τρικάλων ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 για την καλλιέργεια και ανάπτυξη των –ήδη ολυμπιακών- αθλημάτων του skate και του bmx, καθώς και του αθλήματος των rollers στην πόλη των Τρικάλων.

Από τους βασικούς στόχους είναι η συνεχής συντήρηση, προστασία και βελτίωση του δημοτικού skate park Τρικάλων, ένας τόπος αναφοράς για τους riders της πόλης.

Ως μοναδικός στην Ελλάδα σύλλογος και για τα τρία αυτά αθλήματα, ο σκοπός θα επιτευχθεί μέσω δράσεων, αθλητικών και όχι μόνο, που θα αφορούν τόσο την αθλητική κοινότητα όσο και το ευρύ κοινό.

Πληροφορίες Σ.ΕΝ.Α.Τ.:  www.facebook.com/syl.en.ath.trik/

Επικοινωνία: syl.en.ath.trik@gmail.com, 6977427041 (Γιώργος Ευθυμίου)

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Παπασίμος: Ο επικίνδυνος στροβιλισμός της Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων με τον Μητροπολίτη