Έγκριση δημοπράτησης για τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων


 Δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό σε 3 έργα ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 4.567.000,00 ευρώ. Ειδικότερα, υπογράφηκαν οι προεγκρίσεις δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας των παρακάτω έργων:

1) «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Μ.Α. ΠΥΛΗΣ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΥΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ» ποσού σύμβασης 2.830.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων / Περιφέρειας Θεσσαλίας.

2) «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ Δ. ΠΥΛΗΣ» ποσού σύμβασης 630.000,00 ευρώ, με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων / Περιφέρειας Θεσσαλίας.

3) «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» ποσού σύμβασης 1.107.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων / Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στα έργα υποδομής» δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και συνέχισε «κάθε έργο ουσίας το οποίο αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας. Στο πλαίσιο ανάγκης επιτάχυνσης υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α., οφείλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ενεργούμε άμεσα, αποτελεσματικά, και χωρίς καθυστερήσεις»

         Μετά τις εγκρίσεις αυτές, αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι δημοσιεύσεις των σχετικών Διαγωνισμών από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, για την ανάθεση και εκτέλεση των έργων.

Αναλυτικότερα, το φυσικό αντικείμενο των έργων περιλαμβάνει αντίστοιχα:

1. Η «Βελτίωση δρόμου πρόσβασης για τον Σ.Μ.Α. Πύλης από οικισμό Πύλης μέχρι την επαρχιακή οδό Μουζακίου – Παλαιομονάστηρου» αφορά σε εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον Σ.Μ.Α. Πύλης, από τον οικισμό Πύλης μέχρι την επαρχιακή οδό Μουζακίου – Παλαιομονάστηρου, συνολικού μήκους 3.500,00μ. περίπου, καθώς και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου επί της επαρχιακής οδού Παλαιομονάστηρου – Μουζακίου.

2. Η «Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου Δ. Πύλης» αφορά στις εργασίες εγκιβωτισμού του ρέματος που διέρχεται στα όρια του οικισμού Παλαιομοναστήρου του Δήμου Πύλης σε μήκος περίπου 270 m, για την προστασία του οικισμού από πλημμύρες.

3. Η «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων», αφορά στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Πορταϊκό ποταμό, παραπόταμο του Πηνειού ποταμού, στην περιοχή της Ενότητας Τρικάλων σε μήκος 4.000 m περίπου με αρχή τη συμβολή με τον Πηνειό ποταμό με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Λιλή, Αμμουδιά, και Παραπόταμου, από τα νερά του Πορταϊκού ποταμού σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων να γίνει πρότυπο δημόσιου θεραπευτηρίου»
Επόμενο άρθρο Εκλογές και συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων