Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμών των ποταμών από τη νομαρχία Τρικάλων


Δίνοντας κάθε χρόνο ιδιαίτερη βαρύτητα στη διευθέτηση κοίτης των ποταμών του νομού μας  και καθαρισμών από τα φερτά υλικά και τη βλάστηση, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων έχει ξεκινήσει ήδη και για φέτος τον καθαρισμό των ποταμών.

Η σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί είναι συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ για κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε ποταμούς και χείμαρρους.

Οι εργασίες θα γίνουν στους χείμαρρους Μύκανη, Μαλακασιώτη Κλεινοβίτη, στους ποταμούς Ανάποδος, Πηνειός και Πορταϊκός, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη θέση που θα υποδειχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας εντός των ορίων του Νομού.

Σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε:

«Η Νομαρχία Τρικάλων έδινε και δίνει αυξημένη βαρύτητα στον καθαρισμό των ποταμών και των αρδευτικών καναλιών, έτσι ώστε να προστατευθούμε από αντιπλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται κατά καιρούς στην περιοχή μας.

Έχουμε ήδη μία εργολαβία 500.000 ευρώ, ξεκινήσαμε και κάναμε κατασκευή αναχωμάτων στη Φάρμα στην παλιά γέφυρα και τώρα ο εργολάβος θα καθαρίσει το ποτάμι από τα φερτά υλικά και θα καθαρίσει την βλάστηση, ώστε η παροχέτευση νερού να είναι σε κανονικά επίπεδα και να αποτρέψουμε αντιπλημμυρικά φαινόμενα.

Αυτή η εργολαβία θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία ποταμών, όπως στη Μύκανη και την Πύλη και πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο θα είναι αρκετό χρήσιμο».

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστημένος ο Βλαχογιάννης από την εξέλιξη των οδικών αξόνων
Επόμενο άρθρο Εστάλη επιστολή από Βλαχογιάννη για τις ζημίες στο βαμβάκι