Ειδήσεις

Άριστα 10 στα Καταλύματα των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων!


Μέσα σε ιδιαίτερα απαιτητικούς καιρούς για την τουριστική οικονομία, εν μέσω της πιο θυελλώδους περιόδου για τον τουρισμό, τα καταλύματα των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, ανταποκρίνονται επάξια, εφαρμόζοντας με πληρότητα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουριστικών Επιχειρήσεων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Ειδικότερα, σε στοχευμένες πραγματογνωμοσύνες που διενήργησε η Διεύθυνση Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν στις ευρύτερες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων ήδη από τις αρχές Ιουνίου έως και σήμερα, διαπιστώθηκε η εξαίρετη εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του κορωνοϊουCOVID-19.

Πιο συγκεκριμένα έχουν έως τώρα ελεγχθεί πάνω από είκοσι (20) μονάδες (περιλαμβανομένων Ξενοδοχείων, Μονάδων Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων και Κατασκηνώσεων / Camping), στην πόλη των Τρικάλων, στην Καρδίτσα, στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, των Μετεώρων, κ.α.

«Η εικόνα αυτή δημιουργεί ελπιδοφόρα δεδομένα για την επαναφορά του τουριστικού προϊόντος στους Νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, δηλαδή σε περιοχές με ιδιαίτερο φυσιολατρικό και εναλλακτικό τουριστικό αποτύπωμα, που ελκύουν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό πλήθους επισκεπτών, τους οποίους προσκαλούμε εκ νέου σε έναν τόπο εξαίρετου κάλλους», δήλωσε ο Νικόλαος Σαρούκος, Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο«οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν, είχαν, μεταξύ άλλων, ισχυρό καθοδηγητικό και εισηγητικό χαρακτήρα, ενώ θα συνεχιστούν στο προσεχές διάστημα, επεκτεινόμενοιστο Νομό Λάρισας και στην ηπειρωτική Μαγνησία».

Η Διεύθυνση Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, μαζί με το σύνολο του πολλαπλά δοκιμαζόμενου τουριστικού κλάδου, θα συνεχίσουν να πορεύονται υπό ένα πνεύμα συνεργατικότητας και εφαρμογής της νομοθεσίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και  του συνόλου των επισκεπτών.

Προηγούμενο άρθρο Στη Σκιάθο με συναυλία του Fortissimo ανοίγουν το Σάββατο οι εκδηλώσεις στη Μαγνησία του EUchanges Thessaly
Επόμενο άρθρο Ένα νέο θετικό κρούσμα covid στα Τρίκαλα