Άναψαν το πρώτο κερί του συμβόλου ευαισθητοποίησης για το AIDS


Το πρώτο κερί του συμβόλου ευαισθητοποίησης για το AIDS – κόκκινο κορδελάκι red ribbon που θα σχηματιστεί για τις ανάγκες των ενημερωτικών παρεμβάσεων για το Aids, άναψαν χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Βασιλική Κάκλα.

Ευαισθητοποίηση

Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζοντας κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών όλων των ηλικιών, κυρίως όμως των νέων, σε θέματα υγείας, συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS με θέμα: «Αλυσίδα ζωής – Δώστε τα χέρια» που υλοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), Γραφείο Θεσσαλονίκης και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και εθελοντές των υπηρεσιών υγείας αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στα Τρίκαλα, όπου με τη συνεργασία του Δήμου πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών δράσεων.

Προχθές το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Λάππα, το διοικητή του νοσοκομείου κ. Λοπατατζίδη και την υπεύθυνη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στη Θεσσαλονίκη, κ. Φανή Γκόμα. Η ενημέρωση ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας είναι όπλο στα χέρια του ανθρώπου απέναντι στη σύγχρονη μάστιγα της ανθρωπότητας το AIDS. Πρέπει, πρόσθεσε, να είναι ενημερωμένος και να δώσει μεγάλη σημασία στην πρόληψη της νόσου. Το Νοσοκομείο Τρικάλων και το κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός σε μία τέτοια προσπάθεια, σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων. Ο στόχος είναι κοινός, τόνισε υπεύθυνη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στη Θεσσαλονίκη, κ. Φανή Γκόμα, επισημαίνοντας στη συνέχεια:

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημερώνονται σχολικές μονάδες των Τρικάλων (Γ’ Λυκείου), στο κέντρο της πόλης θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα καταστήματα, υπηρεσίες και περαστικούς από τους φοιτητές της σχολής ΕΠΑΣ, ενώ στο κεντρικό περίπτερο που έχει στηθεί στην αρχή της Ασκληπιού επιστήμονες του ΚΕΛΠΝΟ θα απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από το AIDS».

Εκείνο που υπογράμμισε η κ. Γκόμα είναι ότι ο εφησυχασμός έχει φέρει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό αύξησης στη χώρα όσον αφορά τα νέα κρούσματα οροθετικότητας. Η πρόληψη είναι αυτήν που θα μας βοηθήσει να μάθουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, να μπορούμε να αντιστεκόμαστε σε πιέσεις και να κάνουμε σωστές επιλογές.

Του Αποστόλη Ζώη

Προηγούμενο άρθρο Αμαλία Ηλιάδη: «Μια ματιά στους ανθρώπους…»
Επόμενο άρθρο ΗΠΙΕ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ - Στη Καλαμπάκα