Ειδήσεις

Άμεση αγωνιστική απάντηση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα


Μαχητική  κινητοποίηση με αίτημα να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις πραγματοποίησε χθες βράδυ η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, λίγες ώρες αφού η κυβέρνηση το έφερε προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Στέλνοντας  το  μήνυμα  ότι  «Η φωνή του λαού δεν φιμώνεται»  η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου , όπου στους διαδηλωτές απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος , Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ , ο οποίος ανέδειξε  τη στόχευση της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην εργατική – λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος. Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο είναι κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Τόνισε  ότι είναι βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία  στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως «Των καπιταλιστών η δημοκρατία είναι για το λαό καταστολή και βία», «Να αποσυρθεί ο νόμος της ντροπής , όλοι στο δρόμο της ανυπακοής»  να στέλνουν το μήνυμα της αγωνιστικής ετοιμότητας και απόφασης  για ανυποχώρητη πάλη για τα δίκια των εργαζομένων και όλου του λαού που δεν μπαίνουν σε καραντίνα

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚE

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα στο φράγμα του Ληθαίου
Επόμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή αγώνα λογιστών