Ειδήσεις

Όλοι οι ΕΒΕ στο δρόμο του αγώνα για την υγεία και το εισόδημά μας


Συνάδελφοι, Μπροστά στην συνεχιζόμενη επιδείνωση της πανδημίας, που εκτός απ’ τις τραγικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του λαού πλήττει άμεσα και τη δική μας οικονομική κατάσταση, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής.

Η σημερινή κυβέρνηση πιστή στη γραμμή όλων των προηγούμενων ρίχνει τα βάρη ξανά στο λαό για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.

Απ’ το όλοι μαζί τα φάγαμε περάσαμε στην ατομική ευθύνη, για να φύγει η κουβέντα απ’ την ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας, απ’ την αδήριτη ανάγκη σήμερα επίταξης των ιδιωτικών κλινικών που με αφορμή και την πανδημία θησαυρίζουν την ώρα που ο λαός πεθαίνει και μέσα και έξω απ’ τις ΜΕΘ.

Τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης των ΕΒΕ είναι δανεικά και μισοδανεικά και θα τα βρούμε μπροστά μας όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και θα μείνουμε γυμνοί και ανυπεράσπιστοι απέναντι στην οικονομική κρίση και στα μέτρα που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση για να μας τακτοποιήσει, όπως πχ ο πτωχευτικός νόμος που θα μας βγάλει στο σφυρί ότι μας έχει απομείνει.

Την ίδια ώρα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες περί άλλων τυρβάζουν. Αφού εξήγγειλαν την 31 Μάρτη σαν μέρα Πανελλαδικής δράσης στη συνέχεια τα μάζεψαν με αστείες δικαιολογίες περί συγχρωτισμού, κινδύνων και τα παρόμοια. Στη γραμμή της ΓΣΕΒΕΕ πιστή και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων με τον Πρόεδρό της και Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ να δηλώνει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει και η κινητοποίηση, να τελειώσει πρώτα η πανδημία.

Μόνο που τότε θα είναι αργά για τους περισσότερους από μας.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος μας!

Καλούμε τα σωματεία μας, τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Όλοι την Τρίτη 30 Μάρτη στις 7μμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου να απαιτήσουμε:

 • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
 • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
 • Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
 • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό
 • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
 • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
 • Επίδομα ασθενείας ή εργατικού ατυχήματος για όλο το διάστημα που υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος να μην εργάζεται ανεξαρτήτως χρεών. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για το ίδιο διάστημα.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

 • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό  νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΒΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ & Α/Α ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας παρέδωσε τρία τροχόσπιτα
Επόμενο άρθρο Μήλα ΖΑGORIN: Πέτυχαν την υψηλότερη διάκριση στα Μεσογειακά Βραβεία Γεύσης 2021