Ειδήσεις

Τα σεμινάρια στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα


Μια σειρά από ενδιαφέροντα σεμινάρια για την τρούφα, θα γίνουν κατά τη διάρκεια της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας στην Καλαμπάκα, από 8 έως 11 Ιουνίου 2023.

Στα σεμινάρια αυτά, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν όλα τα μυστικά της (καλλιέργεια, εύρεση με σκυλιά, μαγειρική κ.α.).

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 8Ιουνίου στις 19:00 στην Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», η κα Νόλα Κατερίνα και ο κος Μυλωνάς Βασίλης, καλλιεργητές τρούφας, θα μιλήσουν για το πως καλλιεργείται η τρούφα, τα οφέλη και οι προοπτικές της, ενώ ο κος ΧρήστοςΠλεσιώτης, εκπαιδευτής σκύλων και τρουφοκυνηγός, θα μιλήσει για την εκπαίδευση των τρουφόσκυλων, την αξία τους κ.α.

Το Σάββατο, στις 18:45 στην ίδια αίθουσα, ο κοςΓιώργος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και κοςΒασίλης Καουνάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας οργάνωσης, θα μιλήσουν για τη μανιταρογνωσία στην Ελλάδα, καθώς και για τις τρούφες στη χώρα μας.

Το Σάββατο, επίσης, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Divani, θα γίνει εκδήλωση-σεμινάριο με θέμα:”Το μανιτάρι και η τρούφα στη ζωή μας”. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά στους σεφ των εστιατορίων και ξενοδοχείων της ΠεριφέρειαςΤρικάλων. Στην εκδήλωση αυτή, η κα Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα μιλήσει για τη διατροφική αξία και τα οφέλη της τρούφας και των μανιταριών.

Στην ίδια εκδήλωση, ο κορυφαίος Έλληνας σεφ κος Λευτέρης Λαζάρου, θα κάνει επίδειξη μαγειρικής τρούφας και μανιταριών και θα συνομιλήσει με τους παριστάμενους, με βάση το θέμα της εκδήλωσης αυτής.

Είναι προφανές, ότι τα σεμινάρια αυτάέχουν πολλά να δώσουν στους συμμετέχοντες, γι’ αυτό και η συμμετοχή προβλέπεται μεγάλη. Γίνεται δε φανερό, ότι η Γιορτή δε σημαίνει μόνο διασκέδαση, αλλά και γνώση.

Προηγούμενο άρθρο Διανομή Προϊόντων παντοπωλείου στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ από το Δήμο Μετεώρων
Επόμενο άρθρο Θέαμα και άθληση σε μια ακόμη πανελλήνια διοργάνωση για το πινγκ πονγκ στα Τρίκαλα