Ειδήσεις

Συνέντευξη Σκρέκα: Δεν αποκλείω εκλογικό αιφνιδιασμό από τον ΣΥΡΙΖΑ


«Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει μια επανάληψη του 2015», λέει σε συνέντευξή του στην «ΑΓΟΡΑ» ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας και απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει κατά κράτος τον κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, ενώ αναφορικά με την υπόθεση «Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ» υπογραμμίζει ό,τι «η Νέα Δημοκρατία και ο λαός θέλουν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».  Ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ΔΕΗ, τονίζοντας πως  «βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής» , ενώ για το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΣΦΑ σημειώνει πως ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης «κινείται με αδιαφάνεια και με άγνωστα κίνητρα.

  1. Έρχεται ένα θερμό φθινόπωρο με αιχμή τα εργασιακά. Στο πλαίσιο αυτό ποιος θα είναι ο ρόλος της ΝΔ; 

Η συνεχιζόμενη ύφεση, η δραματική αύξηση των φόρων και η παντελής απουσία του κράτους, έχει δημιουργήσει ένα δραματικό περιβάλλον στην αγορά και στους εργαζομένους Η εκ περιτροπής εργασία και η μερική απασχόληση τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν γίνει ο κανόνας αφού αποτελούν το 52% των νέων προσλήψεων. Η Νέα Δημοκρατία με την καθοδήγηση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκει την ανατροπή της κατάντιας και της μιζέριας που εγκαθιστά μόνιμα στη χώρα η αριστερή οπισθοδρομική ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ.  Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας προστιθέμενης αξίας και ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας που θα σέβεται τις ανάγκες και τα δικαιώματα του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα και Ελληνίδας.

  1. Bλέπετε το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα;

Η προσφυγή στις κάλπες είναι κάτι συνηθισμένο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μην ξεχνάμε την τριπλή εκλογική αναμέτρηση μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του 2015. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την επανάληψη του 2015. Άλλωστε τα αδιέξοδα για τους πολίτες αυξάνονται καθημερινά από μια Κυβέρνηση που αποδεικνύεται ανήμπορη να δώσει λύσεις στα προβλήματα που η ανερμάτιστη πολιτική της δημιουργεί.

  1. Κύριε Σκρέκα, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην πιο δύσκολη του φάση, η ΝΔ δεν φαίνεται να συγκινεί και να δημιουργεί ρεύμα υπέρ της. Τί εκτιμάτε πως φταίει γι αυτό ;

Αντίθετα, σε όλες τις δημοσκόπησης διαπιστώνεται ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη Νέα Δημοκρατία πολλές μονάδες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει κατά κράτος τον κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός και τη δημοφιλία. Και αυτό μόλις έξι μήνες μετά την μαζική εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.  Βέβαια αυτό δεν μας εφησυχάζει. Με σκληρή ομαδική δουλειά και πάντα υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργαζόμαστε για τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί, συνειδητοποιημένα πια από τους Έλληνες, να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα.

  1. Στελέχη και βουλευτές του κόμματος καλούν τη ΝΔ να πάρει «θέση» για την υπόθεση «Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ», ασκώντας κριτική στην…σιωπή της. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Ο κ. Κουμουτσάκος, εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε μια υπεύθυνη πολιτική ανακοίνωση, σεβόμενος το γεγονός ότι η υπόθεση «Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ» βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης από τη δικαιοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία και ο λαός θέλουν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

  1. Είχατε δηλώσει πως η ΔΕΗ αποτελεί την «ωρολογιακή βόμβα» της κυβέρνησης. Πότε θα…σκάσει αυτή τη βόμβα και τι συνέπειες θα έχει; 

Έχω πει επανειλημμένα ότι η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής. Τα ανείσπρακτα υπόλοιπα της εταιρείας υπερβαίνουν πλέον τα 2,7 δισ ευρώ. Αυτό το ποσό είναι το τίμημα της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και της προεκλογικής παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ «Δεν Πληρώνω». Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ οφείλει στους προμηθευτές της υπόλοιπα 6 μηνών και τα ορυχεία υπολειτουργούν, καθώς οι υπεργολάβοι και οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι.

Ο κ. Σκουρλέτης, ειδικά τη στιγμή που η βιωσιμότητα της ΔΕΗ αλλά και της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο ναδίρ, επιμένει στις χρεοκοπημένες αντιλήψεις του κρατισμού, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Βασικό μέλημά του είναι να μην αλλάξει τίποτα στην εταιρία. Ο δρόμος της πλήρους απαξίωσης είναι ορθάνοιχτος. Η κατρακύλα ξεκίνησε και η ολική κατάρρευση μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή, παρασύροντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα: βιομηχανία, εμπόριο, υπηρεσίες, οικιακή χρήση.

  1. Βλέπετε να ολοκληρώνετε η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ; 

Η εμμονή του κ. Σκουρλέτη να προχωρά σε μονομερείς ενέργειες που διακινδυνεύουν τη μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση της χώρας ύψους τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και ένα επενδυτικό πλάνο 2,5 δισεκατομμυρίων υποδεικνύει ότι ίσως κάτι άλλο σκοτεινό έχει στο μυαλό του και ίσως εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Θα φανεί από το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Εμείς, το δηλώσαμε και στη Βουλή, στηρίζουμε μια ειλικρινή και διαφανή διαπραγμάτευση της Ελληνικής κυβέρνησης, που διασφαλίζει ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και μειώνει το κόστος ενέργειας στην παραγωγική βάση της χώρας και στα νοικοκυριά. Ο κ. Σκουρλέτης όμως κινείται με αδιαφάνεια και με άγνωστα κίνητρα. Ελπίζουμε μόνο η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ να μην καταλήξει όπως η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πωλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μόλις 45 εκ ευρώ όταν δύο χρόνια πριν η αποτίμηση της ήταν 300 εκατομμύρια ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Χ. Σιμορέλης: Παρέμβαση σε πρωινή εκπομπή για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
Επόμενο άρθρο Στη δημοσιότητα τα στοιχεία αλλοδαπών που συνελήφθησαν στα Τρίκαλα για απάτη σε βάρος ζευγαριού