Ειδήσεις

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και Γυναίκες Τρικάλων και Καρδίτσας κοντά στους πρόσφυγες


Στο πλευρό των εγκλωβισμένων προσφύγων και στην περιοχή των Τρικάλων -εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής- βρίσκονται από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ , η ΠΑΣΕΒΕ , σωματεία εργατοϋπαλλήλων και επαγγελματιών και ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ).
Εδώ και 4 μέρες γίνονται επισκέψεις στους χώρους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι πρόσφυγες (αρχικά στο Μουργκάνι Καλαμπάκας και στη συνέχεια στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας) και παραδίδονται είδη πρώτης ανάγκης, που συλλέγονται καθημερινά από τους εργαζόμενους της περιοχής.
Ως συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, σήμερα Σάββατο 27 Φλεβάρη, παραδόθηκε μια σημαντική ποσότητα αναγκαίων ειδών στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας Τρικάλων.
Σοβαρή συμβολή στη σημερινή προσπάθεια είχαν το ΠΑΜΕ , ο Σύλλογος Γυναικών , καθώς και σωματεία και μαζικοί φορείς από τη γειτονική περιοχή της Καρδίτσας με τους οποίους συνδιοργανώθηκε η σημαντική αυτή πρωτοβουλία.
Μια πρωτοβουλία που βρήκε θερμή ανταπόκριση τόσο από το λαό της περιοχής , αλλά ιδιαίτερα από τους πρόσφυγες , που υποδέχτηκαν την αποστολή με ενθουσιασμό και τραγούδια που τραγουδούσαν στη γλώσσα τους ,κατά τη διαδικασία παράδοσης των αναγκαίων αγαθών!
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ , της ΠΑΣΕΒΕ, σωματείων και των Συλλόγων Γυναικών από Τρίκαλα και Καρδίτσα ανταπέδωσαν τη θερμή υποδοχή με συνθήματα αλληλεγγύης των λαών , αλλά και κατάδειξης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος που διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο με θύματα τους λαούς της περιοχής.
Επίσης, μεταξύ άλλων , τόνισαν:
«Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκομάστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που υποφέρουν. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο.
Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τη διευκόλυνση των προσφύγων για τη μετάβασή τους στις χώρες προορισμού που θέλουν, είτε με απευθείας πτήσεις από τις χώρες υποδοχής, με ευθύνη του ΟΗΕ, είτε, τώρα που βρίσκονται εδώ, με μέτρα άμεσης μεταφοράς τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας , των υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων , την τεράστια αλληλεγγύη των κατοίκων και μαζικών φορέων των περιοχών μας , η απουσία της συνολικότερης οργανωμένης παρέμβασης με συγκεκριμένο σχέδιο, τόσο της κυβέρνησης όσο και της περιφέρειας είναι εμφανής.
Συνεχίζουμε να ζητάμε επιτακτικά:
– Από την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει την γρήγορη προώθησή τους στα σύνορα προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
-Από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα οι πρόσφυγες θα βρίσκονται στην περιοχή .

Γραμματείες Νομών Τρικάλων & Καρδίτσας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ
Σύλλογοι Γυναικών Τρικάλων& Καρδίτσας(μέλη της ΟΓΕ)
Εκπρόσωποι Σωματείων και Συλλόγων Εργατουπαλλήλων & Αυτοαπασχολούμενων-ΕΒΕ από νομούς Τρικάλων & Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο 1η απονομή βραβείων ΟΣΚΑΡ στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο ΚΝΕ Τρικάλων: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο»