Ειδήσεις

Ξεκινά η περίοδος του Κυνηγιού Τρούφας στα Μετέωρα


Στο τέλος Φεβρουαρίου ξεκινά φέτος η περίοδος του Κυνηγιού Τρούφας στα Μετέωρα. Το τριήμερο της Αποκριάς, αλλά και η μεγάλη ζήτηση, έφεραν την έναρξη του κυνηγιού μερικές ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο.  Έτσι οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να λάβουν μέρος στα πρώτα Κυνήγια Τρούφας που διοργανώνονται στις 26 & 27 Φεβρουαρίου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, που διοργανώνει αυτή την εξαιρετική εμπειρία στα δάση της περιοχής, υπόσχεται αξέχαστες στιγμές, τόσο κατά τη διάρκεια της εύρεσης του πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού, από εξειδικευμένα σκυλιά, όσο και κατά τη διάρκεια του γεύματος με τρουφομακαρονάδα, που μαγειρεύεται επί τόπου, μέσα στο δάσος, με τις τρούφες που λίγο πριν είχαν βρει τα τρουφόσκυλα.

Ειδικότερα το Κυνήγι Τρούφας περιλαμβάνει:

  1. Κυνήγι Τρούφας στο δάσος με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα
  2. Γευσιγνωσία μανιταριών στο δάσος
  3. Μαγείρεμα και γεύμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος
  4. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο

Στο Κυνήγι Τρούφας μπορούν να συμμετέχουν οι πάντες, ανεξαρτήτου ηλικίας, είτε με γκρουπ, είτε με σχολεία, είτε ως μεμονωμένοι επισκέπτες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Επίσης το Μουσείο παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης της δράσης privé αλλά και με έξτρα παροχές στο privé premium πακέτο.

Το βίντεο της δράσης:https://youtu.be/WzjvYD6oHl4

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες https://meteoramuseum.gr/https://www.trufflehunting.net/, στο info@meteoramuseum.grκαι στο τηλ.: 2432024959.

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με θέμα: Σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων
Επόμενο άρθρο Οδοντιατρικός έλεγχος στους τρικαλινούς Ρομά από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων